Kočí před soudem mluvila o svém strachu z Víta Bárty

06.03.2012 10:42

Ve své výpovědi během druhého dne hlavního líčení v kauze údajného uplácení poslanců Věcí veřejných pokračuje nezařazená poslankyně Kristýna Kočí. Na dotaz soudce o mediálně známých nahrávkách uvedla, že si je se šesti kopiemi pořídila proto, že se bála a chtěla mít pojistku.

Kočí před soudem mluvila o svém strachu z Víta Bárty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalá poslankyně Kristýna Kočí

Během výpovědi Kristýny Kočí obviněný předseda poslaneckého klubu Věcí veřejných Vít Bárta bedlivě poslouchá a nedává na sobě znát vůbec žádné emoce. To poslankyně, když líčila, jak na ni John řval a vůbec se nedivil a ani neptal, proč ji Bárta uplácí, líčila vše velmi emotivně a s pohnutím v hlase.

Soudce Jan Šott se zajímá o mediálně známé nahrávky. „Pořídila jsem si je, protože jsem se bála a chtěla jsem mít pojistku. Bylo to pro mou ochranu,“ zdůvodnila Kočí, co ji k nahrávání vedlo. Od všech nahrávek pořídila šest kopií pro případ, že by se jí něco stalo. Médiím ale sama nahrávky nedala. Jedna pocházela z restaurace Studna a druhá z bytu Víta Bárty.

Ve výpovědi se pak vrací k momentu, kdy Bárta nabídl poslancům Věcí veřejných, že jim může půjčit peníze. „Bárta nám řekl, že nemůžeme do médií povídat, že nám peníze chybějí a že nebudeme iniciovat legislativní úpravy, které by poslanecké platy zvedly. Nabídl nám, že nám bude platy dorovnávat,“ prohlásila Kočí.

Pak se jí soudce ptal, proč nešla s obálkou, kterou od Bárty dostala, na policii. „Obávala jsem se na policii obrátit proto, že jsem věděla, jakým způsobem je vnitro řízeno. Bála jsem se, že to bude Vít Bárta, kdo o tom bude hned informován. Měla jsem strach,“ vysvětlila Kočí své pohnutky. K žalobě se jako poškozená přihlásila proto, že Bártův pokus ji uplatit mohl mít dopad na její pověst poslankyně i občanky.

Do soudní síně vstoupil bývalý partner Kristýny Kočí Adam Kožela. Nečekal na chodbě, až na něho dojde řada a vydal se do síně. Nečekané zakončení jejich vztahu … po čase.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …