Kočí šokuje: "Klaus se posere. Podpoří mě Havel."

14.04.2011 10:09

Našla si přítele a její život dostal jiný rozměr, svěřila se týdeníku Reflex bývalá šéfka poslaneckého klubu VV Kristýna Kočí. Vypadá to, že jiný rozměr dostane i její politická kariéra. Podle nahrávky zveřejněné on-line deníkem Týden.cz chystala puč s částí ODS. Za jediné nebezpečí pro jeho průběh považovala prezidenta Václava Klause, naopak počítala s podporou exprezidenta Václava Havla.

Kočí šokuje: "Klaus se posere. Podpoří mě Havel."

Jak se ukazuje, tak včera zveřejněná část nahrávky expředsedkyně poslaneckého klubu VV Kristýny Kočí byla jen slabým odvarem proti tomu, jakou část pustil on-line deník Týden.cz. Poslankyně svá vyjádření označila za cílenou lež, o to zajímavější je dnes zveřejněná pasáž, v níž Kočí mluví o nynějším i bývalém prezidentovi.

Václava Klause totiž považuje za jedinou překážku pro dosažení cíle. „Ten je jedinej jako nebezpečnej. Akorát, že řekněme, že my a už se to blíží, on se taky posere při tom nárůstu těch informací. V tý společnosti se to posouvá, takže on si toho moc nedovolí, navíc podle všeho se chystá za mne postavit Havel," bylo slyšet od Kočí na nahrávce.

Kompletní nahrávka Kristýny Kočí ZDE

Lidi mi to věří, myslela si Kočí

„Hezky" mluvila i o svých spolustranících. „Ti naši pičusové, jak jsou tam jednotní, oni potřebujou čas. Mít čas, aby si to přečetli v těch novinách. A hlavně - já bych potřebovala, aby začali tlačit spíš ty místní lidi ... Hele, já, jak jsem úplně teď v klidu, tak nemám problém chodit všude, všem všechno povyprávět, furt dokola, a ty lidi mi věřej," zní doslovný přepis zveřejněné části nahrávky.

Přitom ještě v aktuálním vydání týdeníku se chlubila, že její život dostal jiný rozměr a politika přestala být jediným smyslem jejího života. „Bylo to tehdy, kdy jsem navázala vztah se svým současným přítelem. Zamilovala jsem se a začala mít i jiné priority než sedět čtyřiadvacet hodin v práci," řekla Kočí v rozhovoru pro týdeník Reflex.

SLEDUJEME témata vládní krize a nahrávka Kočí

Cílená lež je málo pravděpodobná

Její mediální obraz bojovnice proti korupci a diktátoru Bártovi ve VV ale nabourala ve středu zveřejněná nahrávka, na níž mluví o dlouhodobě připravovaném puči ve spolupráci s ODS. „Těžko si bylo myslet, že na jedné straně stojí zlotřilý Bárta, a ti ostatní jsou andělé," nepřekvapuje politologa Lukáše Jelínka v reakci pro ParlamentníListy.cz to, co od Kočí zaznělo na zveřejněné nahrávce.

Její historka tak, jak ji odvyprávěla v Událostech, komentářích na ČT24, připadala politologovi nevěrohodná, ale stejně tak za takřka neuvěřitelné skutečnosti považuje i ty, o nichž na nahrávce hovořila. „Pokud by to od ní opravdu byla cílená lež, tak si mohla vymyslet něco jiného, co by na ni nevrhalo tak špatné světlo. Ale nedokážu posoudit, co je pravda, kde si honila triko a dělala se důležitější, než ve skutečnosti je," dodává Jelínek pro ParlamentníListy.cz.

Politička, blondýna, 26 let. Sousto pro titul bulváru

Na události kolem exšéfky poslanců VV se s chutí vrhnul i bulvární Blesk, který věnoval Kočí titulní stranu i celou úvodní dvoustranu. „Samozřejmě je to pro bulvár atraktivní, když může dát na titul političku - blondýnu ve věku 26 let, než kdyby tam byl starší chlap. Navíc když se prokáže, že se třeba v politice ještě moc neorientuje," decentně poznamenává pro ParlamentníListy.cz mediální expert Jiří Mikeš.

K věci:

Kočí napadá Véčkaře, ale nepamatuje si ani datum voleb

Kočí v nahrávce: Vrátili jsme do hry Drobila 

Venku je další tajná nahrávka. Puč ve VV údajně naplánovala Kočí s ODS

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …