Kočí vládu nepodpoří. Tluchořovi se omluvila

22.04.2011 8:06

Za dobrý politický vtip považuje nezařazená poslankyně Kristýna Kočí prezidentův výrok o tom, že rozpoutala vládní krizi s Petrem Tluchořem (ODS). Kočí to uvedla v rozhovoru pro deník Právo s tím, že to chápe jako potřebu najít viníka. Vládu prý v hlasování o důvěře nepodpoří a z Poslanecké sněmovny s odvoláním na důvěru voličů odejít nehodlá.

Kočí vládu nepodpoří. Tluchořovi se omluvila

"Chápu, že je potřeba najít viníka za to, co se tady na politické scéně děje, a každý z nás včetně pana prezidenta má samozřejmě právo říkat svůj názor. Já sama jsem pouze nahlásila pokus o korupci a pak události dostaly vlastní spád," vysvětlila Kočí.

Trvá na mystifikační verzi, jen se přepočítala

Ta znovu obhajovala svou “mystifikační” verzi tajně pořízené nahrávky jejího rozhovoru s příznivcem Věcí veřejných Lukášem Víchem. Nahrávka přitom posloužila jako důkaz, že nedávná vládní krize byla ve skutečnosti dlouho připravovaným pučem ve Věcech veřejných za podpory předsedy poslaneckého klubu ODS Petra Tluchoře.

SLEDOVALI jsme témata nahrávka Kočí a vládní krize
Záznam tajné nahrávky Kristýny Kočí

“Kdybych říkala pravdivou verzi, neměla by nahrávka žádný význam a občané této země by se neměli možnost dozvědět, co za podivné praktiky politická divize bezpečnostní agentury ABL strana Věci veřejné do české politiky zavádí,” konstatovala Kočí.

Dodala ale, že se přepočítala. “Přepočítala jsem se však v tom, že místo mnou očekávaného vydírání, abych složila poslanecký mandát, byla nahrávka kompletně zveřejněna,” shrnula Kočí.

Ztráta kamaráda a omluva

“Proto bych se znovu ráda omluvila všem, o kterých jsme bez jejich vědomí a mnohdy i znalosti na nahrávce hovořila,” kála se expředsedkyně poslaneckého klubu Véček.

“Ačkoliv první reakce v médiích vypadaly, že mne lidé chtějí ukamenovat a absolutně mne odsuzují, během velmi krátké doby se vše obrátilo, alespoň tak soudím z reakcí, které dostávám. Voliči si totiž záhy uvědomili, že problémem není obsah nahrávky, ale spíše chování členů VV. To, že vás nahraje váš velmi dobrý kamarád, se kterým jsme byli mimo jiné i s partnerem na dovolené, a pak nahrávku po dohodě s vedením strany poskytne médiím, je opravdu jasnou ukázkou, jaké praktiky se ve VV používají,” tvrdí Kočí.

Další kompro. Nahrávka na VV. Škárka to věděl. Peake v transu

Prý ji velmi zranilo, že ačkoliv byla varována, že může být nahrávána, že se toto podezření potvrdilo právě u Lukáše Vícha. “A co mi to udělalo se životem? Ztratila jsem jednoho kamaráda, ale život jde dál," dodala Kočí.

John antikorupčním ministrem? Nechápu 

Ta není osobně schopna pochopit, jak člověk, který věděl o pokusu o korupci a nijak se k tomu nepostavil (Radek John), může být vicepremiérem pro boj s korupcí.

Ke svým tolik diskutovaným vztahům s Petrem Tluchořem podotkla, že “jsou, resp. byly pracovně nadstandardně dobré, stejně jako s předsedou poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové (Gazdíkem)”. “S oběma si tykám a oslovuji je běžně křestním jménem,” informovala Kočí.

Tluchoři promiň

Osobně se prý Tluchořovi za své výroky, “o nichž neměl nejmenší tušení, omluvila“. Kočí zároveň odmítla, že by odešla z Poslanecké sněmovny. “Poslanecký mandát jsem získala od svých voličů. Po Stanislavu Humlovi a Radku Johnovi jsem získala nejvíce preferenčních hlasů, proto budu dál pracovat jako poslankyně,” vysvětlila.

Vládu v hlasování o důvěře nepodpoří. “Hlasování o nedůvěře vládě nespojuji s tím, že tam jsou VV. Vždy jsem říkala, že budu podporovat stávající koalici, která bude dělat reformy. Nemohu však podpořit vládu, která se neočistila od vlivu ABL a nedemokratických praktik. Budu tedy hlasovat pro vyslovení nedůvěry,” konstatovala Kočí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ova

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …