Koncert Paroubkových nepřátel. Uspěli Hašek, Foldyna i Komárek

15.01.2011 14:14

Delegáti konference ČSSD Ústeckého kraje se přiklonili na stranu jihomoravského hejtmana Michala Haška. Favorizují ho do čela ČSSD.

Koncert Paroubkových nepřátel. Uspěli Hašek, Foldyna i Komárek

Členové ústecké ČSSD nominovali do boje o křeslo předsedy strany Michala Haška. Získal 117 hlasů od 180 přítomných delegátů. Martin Pecina se kandidatury vzal a Bohuslav Sobotka v kraji neuspěl. Informaci ParlamentnímListům.cz sdělil zdroj přítomný na konferenci.

Na místopředsedy strany byli nominováni Marie Benešová a Jaroslav Foldyna. Benešová se těšila znatelně vyšší podpoře. Delegáti rovněž doporučili stranickému sjezdu zvolit čestným předsedou Valtra Komárka. 

Podrobně sledujeme: Volba předsedy ČSSD

Předsedou krajského výkonného výboru se stal dosavadní náměstek hejtmana Arno Fišera, získal 140 hlasů. Na tuto funkci byl jediným kandidátem.

Je to signál o proměně, kterou organizace prodělává

"Děkuji za podporu v nominaci na předsedu ČSSD delegátům krajské konference Ústeckého kraje. Společně s nominací Jaroslava Foldyny a Marie Benešové na místopředsedy ČSSD, Prof. Valtra Komárka na čestného předsedu ČSSD a zvolením nového šéfa KVV Arno Fišery, je to významný signál veřejnosti i dovnitř ČSSD o proměně, kterou ústecká krajská organizace ČSSD prodělává," sdělil ParlamentnímListům.cz úspěšný kandidát Michal Hašek.

Hašek by získal podporu i v Ostravě, kvůli špatně vyplněným hlasům ale nakonec Moravskoslezský kraj nikoho nenominoval. Celkem by získal 67 hlasů (na nominaci stačilo 65), 19 hlasů ovšem bylo neplatných. Sobotkovi scházelo k nominaci hlasů pět. 

Více: Neštastník Hašek. Nominaci z Ostravy nemá kvůli banalitě

Na stranické konferenci Zlínského kraje byl nominován na předsedu opět Hašek, na  1. místopředsedu straníci doporučili senátora Zdeňka Škromacha.

Na obdobné krajské konferenci v Plzni byli nominováni jak Hašek, tak úřadující předseda strany Bohuslav Sobotka.

Podle informací redakce probíhala ústecká konference v poklidném duchu. Z jednotlivých hlasování byla výrazně znát převaha protibendovského křídla. Jiřímu Paroubkovi tak zřejmě bezvýhradná podpora v ústecké krajské organizaci ČSSD.

Křiváci na Ústecku zvítězili

Právě zvoleného Fišeru a nominovaného Foldynu označil expředseda strany za "křiváky" a obvinil je z toho, že se snaží zdiskreditovat a z kraje vyhnat jeho i bývalého šéfa výboru Petra Bendu, který se právě kvůli těmto tlakům vyvíjeným proti němu rozhodl znovu nekandidovat.

"Petr Benda už nechtěl - po štvanici, kterou na něj v uplynulých měsících a letech organizovali zkorumpovaní novináři typu Ovčáčka a Machové - znovu kandidovat. Je potřeba říci, že těmto novinářům ochotně dodávali "informace" o Petru Bendovi křiváci typu Jaroslava Foldyny nebo Arno Fišery," řekl Paroubek svému webu vasevec.cz

V souboji o předsedu strany se Jiří Paroubek přikláněl spíše k protikandidátovi Michala Haška Bohuslavu Sobotkovi.

Nedostatečně morální Komárek

Radost Paroubek nemá zřejmě ani z nominace Valtra Komárka, na kterého v posledních dnech opakovaně útočil v médiích. Komárek prý neoplývá dostatečnými duchovně-morálními schopnostmi a chybí mu to zásadní - nemůže si připsat žádné "vynikající zásluhy" v rámci ČSSD. Komárkovo čestné předsednictví by podle Paroubka rozhodně nebylo pro stranu přínosem. Spíš naopak.

Problémem je pro expředsedu ČSSD zřejmě i nominantka na místopředsedkyni Marie Benešová, kterou Paroubek ještě jako premiér odvolal z postu nejvyšší státní zástupkyně. Osobně se ale konference neúčastnil. "Na žádnou funkci nekandiduji, proto neočekávám nic," napsal ParlamentnímListům.cz.

Čtěte:

Paroubkova pevnost padla. Benda neobhajuje

Paroubek neuspěl a už zná důvod: Křiváci jako Foldyna

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Markéta Paráčková, Jaroslav Polanský

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …