Kontroverzní Kožnar, spojovaný s Pandury, starostou Týna nebude

29.10.2010 10:22

Bývalý předseda pražské ČSSD, kontroverzní člověk spojovaný s korupčním nákupem rakouských obrněných transportérů Pandur, Miloslav Kožnar, má smůlu. Nestane se totiž starostou jihočeského Týna nad Vltavou, jak si ve skrytu duše přál a usiloval o to. Se svým Sdružením přátel Vltavotýnska skončil v opozici.

Kontroverzní Kožnar, spojovaný s Pandury, starostou Týna nebude

Z křesla starosty se poroučí i současný první muž města Karel Hájek (US-DEU), který zůstane ale zřejmě členem rady města. Radnici v městečku blízko JE Temelín povede totiž široká koalice.

„Bude složená z ODS, US-DEU, Strany svobodných občanů, KDU-ČSL, VV, ČSSD, TOP 09 a Nezávislých," řekl volební lídr ODS v Týně Milan Šnorek, který se zároveň stane starostou.

Jeho kolegy místostarosty budou Ivo Michálek z SSO a František Němec z ČSSD. „Sdružení přátel Vltavotýnska a KSČM zůstává v opozici," potvrdil Šnorek.

Starosta je z ODS

Nová široká koalice obsáhne v 21 členném zastupitelstvu 16 křesel, tedy jasnou nadpoloviční většinu.

Ustavující zasedání, na kterém se potvrdí dohody i rozdělené pozice, se uskuteční v druhém listopadovém týdnu. Lidé v Týně nad Vltavou si slibují od nového vedení radnice změny k lepšímu, průhlednější zakázky a větší péči o obyčejné lidi.

Miloslav Kožnar se svým Sdružením přátel Vltavotýnska, který si brousil zuby na nejvyšší posty a ovládnutí města, zůstane jen v zastupitelstvu. Sdružení založil těsně před volbami. Mnoho lidí v něm vidělo spekulanta, jiní zase novou naději pro radnici.

Více:

Kontroverzní expředseda pražské ČSSD chce být jihočeským starostou 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…