Kosmonaut Remek před kamerami doporučil Zemana na Hrad

07.12.2012 12:40

Parta osobností, co podporují Miloše Zemana při jeho kandidatuře na Hrad, se rychle rozrůstá. Teď ho veřejně podpořil československý kosmonaut a europoslanec za KSČM Vladimír Remek. V tomto týdnu se v jeho kanceláři kousek od Pražského hradu stavili také herec Marek Vašut a zpěvák Dan Hůlka. I oni mu drží palce.

Kosmonaut Remek před kamerami doporučil Zemana na Hrad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidaturu Miloše Zemana na prezidenta podpořil i bývalý československý kosmonaut Vladimír Remek

Zemanova prezidentská kancelář v Loretánské ulici nedaleko Pražského hradu, kde kdysi bydlela dcera prvního československého prezidenta Alice Masaryková, byla plná fotografů a kameramanů. Taky při příchodu a stisknutí ruky Zemana s Remkem bylo slyšet bzučení jako v úlu, to jak cvakaly spouště.

Vašut a Hůlka

 „V této kanceláři děláme předvolební klipy s lidmi, co mi přijdou vyjádřit podporu. Tento týden zde byl i Marek Vašut a Dan Hůlka. Jsem rád, že zde mohu přivítat i prvního a jediného československého kosmonauta Vladimíra Remka. Kdo bude další, to nechám bez komentáře, ale určitě to nebude už žádný zdejší kosmonaut,“ podotkl Miloš Zeman.

Zeman není pravicový

Europoslanec Vladimír Remek sdělil: „Znám Miloše už dlouho. Má životní zkušenosti a to nejen se stoupající kariérou, ale zažil i strmý pád. Je tedy životem vyškolen. Není pravicový člověk a my jsme zde zatím za dvaadvacet let měli jen pravicové prezidenty, takže je čas na změnu.“ Kvůli přeplněné místnosti pak odešli oba politici do soukromí, kde si dali vínko.

KSČM možná nejednotně

Podporu Remek Zemanovi vyjádřil před sobotním klíčovým zasedáním komunistů, na němž budou rozhodovat, jestli doporučí voličům Zemana nebo Jiřího Dienstbiera z ČSSD. Remek odmítl tipovat výsledek jednání ústředního výboru komunistů a připustil, že jednotné stanovisko nemusí být vůbec vysloveno. Navíc je v případě přímé volby verdikt jakéhokoliv stranického orgánu jen doporučením.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…