Kotrouš jde z vazby. Městský soud nevyslyšel stížnost státních zástupců

20.02.2012 11:40

Bývalý šéf pražské městské policie Vladimír Kotrouš, který byl obviněn z korupce, si bude znovu užívat svobody. Podle informací deníku Právo ho Městský soud v Praze definitivně pustil z vazby, takže už záleží jen na předání podkladů do věznice, jestli její brány opustí ještě dnes.

Kotrouš jde z vazby. Městský soud nevyslyšel stížnost státních zástupců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Městský soud

Už během pondělí se může dostat na svobodu Vladimír Kotrouš, bývalý šéf pražské městské policie, který byl obviněn z korupce. Podle informací Práva, které potvrdil jeden z jeho právních zástupců Julius Kramarič, Městský soud v Praze pustil Kotrouše, který byl umístěn v pražské pankrácké věznici, definitivně z vazby.

Podle Kramariče nyní záleží na státním zastupitelství, kdy pošle do věznice podklady soudu, aby mohlo tamní vedení Kotrouše pustit na svobodu. Mělo by se tak stát ještě během pondělí. Obvodní soud pro Prahu 9 dříve rozhodl o propuštění obviněného bývalého šéfa pražské policie Vladimíra Kotrouše z vazby. S tím ale nesouhlasilo státní zastupitelství, které si podalo stížnost.

Detektivové ho lapli po převzetí 150 tisíc korun

Kotrouše zatkli detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu loni v listopadu krátce poté, co převzal 150 tisíc korun. Podle policie šlo o úplatek v souvislosti se zakázkou na servis aut pro strážníky. Už několik dnů předtím měl Kotrouš obdržet za stejnou věc dalších 200 tisíc. Peníze ale podle informací Práva odnesl do budovy pražského magistrátu a ven už odešel bez nich.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…