Krampol: Mám malý důchod. Kdybych nedělal, skončím pod mostem

27.11.2010 12:44

Populárního herce a komika Jiřího Krampola si lidé díky pořadu, ve kterém vystupoval s předsedou strany Jiřím Paroubkem, často spojují s ČSSD. Bavič, který má vlastní televizní pořad Nikdo není dokonalý, však spojování s jakoukoliv politickou stranou odmítá. O politiku zájem nemá a je mu jedno, zda na pražském magistrátu sedí ODS, ČSSD, či jejich koalice. Všechny považuje za jedno velké „eseróčko“.

Krampol: Mám malý důchod. Kdybych nedělal, skončím pod mostem

"S Jiřím Paroubkem jsem spojován dosti nešťastně. My jsme ho vzali do pořadu v době, kdy byl ještě náměstkem primátora. Pak teprve přišel jeho raketový politický vzestup. Pro mě to mělo fatální dopad. Nakonec to došlo tak daleko, že mě i celé moji rodině někdo vyhrožoval likvidací," řekl ParlamentnímListům.cz Krampol, který v českých filmech často představoval tvrdé chlapíky.

Ztracené iluze

Politikům herec nevěří. "Ty jejich koalice a dohody mě nezajímají. Je to jedna banda, takové velké „eseróčko" a jde jim jen o vlastní zájmy. Tak to tady funguje," vysvětluje svůj názor Krampol a když mluví o politicích a politice, nejde daleko pro ostré výrazy.

"Valtr Komárek kdysi říkal: vyserte se na kecy o demokracii a začněte ji dělat. To podle mě platí stále, zatím všude slyšíme jen kecání," myslí si herec, který sám o sobě tvrdí, že o fungování této země ztratil iluze.

Kolegové skončili jako sociálové

Řeči politiků prý pokud možno neposlouchá, přestože na něj v televizi, jako na všechny, útočí.

"Mě to nezajímá, mně stačí se rozhlédnout. Jak se mám tvářit na to, že lidé, kteří celý život pracovali, mají dvanáct tisíc důchod, což někdy nestačí na nájem. Mám kolegy herce, kteří jsou normální sociálové. A to nejsou bývalí herci odněkud z oblastí, ale třeba i z Národního. Musím zaklepat, že jsem zdravý a mohu pracovat, jinak bych měl v tomto státě akorát jedenáct tisíc důchod. Takže bych skončil pod mostem," říká Krampol.

Krampolův názor na výši českých důchodů sdílí i veřejnost. Podle průzkumu agentury STEM si 71 procent lidí myslí, že důchody nejsou dostatečně vysoké pro zajištění důstojného dožití. Nejvíce si to myslí sami lidé ve věku 60 let a více.

Herce Krampola však štve také zdravotnictví. "Pořád se diskutuje, co všechno se bude připlácet a co je nadstandard. Já jsem celý život platil nemocenské pojištění. Nemocný jsem byl jen jednou v životě, měl jsem kýlu. To mi také nepřijde fér," míní umělec.

K Jiřímu Krampolovi:
Jandákův vtip o politicích málem Paroubka položil
Neskutečně blbý, ale neskutečně, odsuzuje Přemluv bábu Krampol
Krampol: Udělali z Paroubka Trautenberka. Odčerním ho

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…