Krásky z VV v americkém tisku. Politický sexismus v USA zajímá

13.07.2010 11:27

Nedávná volba Miss Parlament vyvolala ohlas nejen mezi Čechy, ale i v zahraničí. Rozruch způsobila například i v USA. Podle amerického novináře je reakce logická.

Krásky z VV v americkém tisku. Politický sexismus v USA zajímá

Volba Miss Parlament, kterou minulý týden vyhlásil server iDNES.cz, proslavila českou politiku až za oceánem.

Polonahá Véčka i v USA

Velmi odvážné fotky spoře oděných členek Věcí veřejných se totiž objevily dokonce na titulní straně amerického deníku The Wall Street Journal.

"Jsem trošku překvapen, že se to objevilo na první straně," komentoval pro Parlamentilisty.cz situaci americký novinář Erik Best, který dlouhodobě žije a působí v Praze. Zároveň ale uvedl, že pro Američany jsou všechna témata týkající se sexismu v politice zajímavá.

Kalendář oslavují i za mořem 

Přes volbu miss se ale američtí redaktoři dostali  až k volbám a kalendáři, který před nimi nafotily představitelky Věcí veřejných.

 A právě článek o něm zaujal zejména mužskou část společnosti. Američané se tak po otištění začali zajímat o to, kde si kalendář s polonahými členkami Věcí veřejných mohou opatřit.

Best považuje reakci Američanů za logickou. Podle něj je totiž kalendář se spoře oděnými političkami pro obyvatele zámoří přímo exotický.

Jiný kraj, jiný mrav

"V USA by se něco takového stát nemohlo. Snad u sportovkyň, ale rozhodně ne u političek.V Česku jsou úplně jiné mravy," vysvělil Best, proč kalendář v zámoří upoutal tak velkou pozornost.

O Česku po letech

Pikantní na celé věci je, že díky volbě nejkrásnější ženy parlamentu se  v zámořském deníku objevil jeden z nejrozsáhlejších textů o české politice za poslední léta vůbec. To Besta příliš nepřekvapilo.

"Americký tisk má denně z mnoha agentur k dispozici řadu textů o dění v Evropě. Záleží ale jen na něm, který z nich si vybere. U kalendáře s političkami byla volba jasná - i u seriózního deníku je patrná snaha mít na první straně něco poutavého a zábavného," uzavřel Best pro Parlamentnilisty.cz s tím, že téma volby Miss Parlament či kalendář s polonahými českými političkami tato kritéria bez zbytku splňuje.

Více čtěte:

Ženy z Věcí veřejných nafotily kalendář

Akty udělají více než deset článků, míní Klasnová. Feministka souhlasí

Repro: Wall Street Journal Online


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…