Kreslíř Mareš ostře: Kalousek usekl hlavu Okamurovi

12.01.2012 11:57

V pravidelném komiksu týdeníku Reflex si tentokrát vzal kreslíř Štěpán Mareš na paškál podnikatele v cestovním ruchu Tomia Okamuru, který se umísťuje v popředí anket, jež hledají největšího favorita pro přímou volbu prezidenta. Na Hrad mu pomohl samurajský meč, z něj ho pak dostali Blaničtí rytíři v podání Karla Schwarzenberga a Miroslava Kalouska.

Kreslíř Mareš ostře: Kalousek usekl hlavu Okamurovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Nekonečný příběh České republiky očima ufona patří v novém týdeníku Reflex fiktivnímu působení podnikatele v cestovním ruchu Tomia Okamury na Pražském hradě. Na prezidentský stolec usedl poté, co se samurajským mečem vypořádal s dosavadní hlavou státu Václavem Klausem a na Staroměstském náměstí v Praze mohl oznámit: „Právě jsem se vrátil z Kanárů … a prezident všechny mé návrhy přijal.“

Za svůj první krok v čele státu si naplánoval vzít občany Česka k moři a kdo by se neslunil, toho by samurajským mečem setnul. „A abychom překonali ekonomickou krizi a nikoho to nebolelo, musí se důchodci spokojit s polopenzí,“ vyhlašuje Okamura v nejnovějším díle komiksu Zelený Raoul kreslíře Štěpána Mareše.

Blaničtí rytíři Schwarzenberg a Kalousek zachránili Čechy

V těžké chvíli vjíždějí na scénu Blaničtí rytíři v podání předsedy a místopředsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga a Miroslava Kalouska. Zatímco první jen smutně konstatuje, že k tomu muselo dojít, když už má jen pár roků do penze, v Kalouskově hlavě uzraje plán, jak Okamuru přemoci: sebrat mu jeho samurajský meč.

To se mu podařilo a samuraj na Pražském hradě poté skončil s rozpolcenou hlavou. Pro důchodce s polopenzí se hned našla nová miska na rýži. „Tak to byli naši Blaničtí rytíři. Čechy Čechům. Ne Japoncům, ti mají divné zvyky,“ píše se u posledního obrázku komiksu, na němž rytíři s mečem a na koních vjíždějí do hotelu Blaník.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…