Kubera: Hloupý Bursíku, nesrovnávat Klause s vrahem

03.09.2011 19:56

TÝDEN Poslední prázdninový týden byl stresující nejen pro rodiče, kteří na poslední chvíli dokupovali potřeby pro svá školou povinná dítka, ale také pro politiky. Po prázdninové odmlce se znovu sešla Poslanecká sněmovna. A rozhodně se nenudila. V plném složení se konečně ocitla i vláda. Týden nabitý událostmi nenechal chladnými ani dva politiky z opačných konců politického spektra, jež ParlamentníListy.cz jako každý pátek oslovily s prosbou o jeho zhodnocení dva zákonodárce. Tentokrát se znovu ptaly senátora Jaroslava Kubery (ODS) a poslance Jiřího Koskuby (ČSSD).

Kubera: Hloupý Bursíku, nesrovnávat Klause s vrahem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Kubera

Koskubu totiž v uplynulém týdnu zaujala zejména vládní přestřelka a návrat „stávkujících" ministrů za TOP 09 na vládu.

Marie Terezie věděla, jak na to. Kalousek ne

„Velkolepé „vítězství" Topáků a novopečeného slovního estéta pana Kalouska mě fascinovalo. To kupříkladu Marie Terezie po ztrátě Slezska netvrdila, že Bedřicha Velikého porazila," uvedl pro ParlamentníListy.cz.

Terezie však byla na rozdíl od Kalouska osobnost. On prý je pouze osoba. Nic jiného se tak od něho, ani jeho strany, prý nedalo čekat.

SLEDUJEME téma Ladislav Bátora

"Knížepán má díky panu premiérovi rázem více času sedět na posedu na čekané," nebere si servítky poslanec Koskuba, který tak připomněl vyjádření předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga, který řekl, že na Bátoru již dlouhou dobu čekal jako myslivec na jelena. Kdo se podle  Koskuby může smát, je tak prý Ladislav Bátora. Ten v minulém funkci dostal novou funkci. Stal se vicekancléřem resortu školství.

Druhá největší vládní strana tak de facto ostrouhala. „Snad jsem nyní Topku neurazil. To jsem vskutku nechtěl. Abych se pak ještě za trest nestal místopředsedou sněmovny," křižuje se Koskuba.

Hlavou kroutí ale i nad znovupracující Poslaneckou sněmovnou a reformními zákony, které jí procházejí jak na běžícím pásu.

Spěch a chaos. Nic jiného

"Díky věčným vládním hádkám jen spěch a chaos. Obávám se, že nyní jde o skutečnou legislativní nouzi, byť jinou, než měla na mysli zákonodárce. Sliboval se čas na diskuzi. Netušil jsem, že noc či 48 hodin. Sliby, chyby, řekla by Saturninova teta," vzal si Koskuba do úst Kateřinu z velmi populárního románu Zdeňka Jirotky.

Více z rubriky Týden s Kuberou a Jandákem

Vydání pánů Bárty a Škárky trestnímu stíhání, za nímž stojí taktéž jím kritizovaná sněmovna, ale považuje za úspěch. „Doufejme, že zvláště u „Napoleona VV" nejde jen o efekt. Nechci prorokovat, ale dle mého to vše zase vyzní do zttracena. Omlouvám se, ale VV už nevěřím ani slovo," vyjádřil svou deziluzi nad nejmenší vládní stranou politik.

Kubera nejen o Romech: Umí pracovat, ale chtějí hotovost

To senátor Kubera, který je zároveň primátorem Teplic, měl v uplynulém týdnu plné ruce práce na radnici, kde jej zaměstnávalo pravidelné zasedání rady a také schvalování rozpočtu. Příliš času na "velkou" politiku neměl, i přesto si však chvíle na sledování tuzemské politické scény našel. A nestačil se divit.

Klaus jako Breivik? Neslýchané

Ze židle jej zdvihlo prohlášení exšéfa Zelených Martina Bursíka, který českého prezidenta Václava Klause přirovnal k norskému teroristovi Breivikovi.

SLEDOVALI jsme téma Masakr v Norsku

"To už je opravdu na hraně politické hlouposti, připomíná mi to Hrabalovo vše, co je nemožné, je možné," sdělil redakci Kubera. Co se týče vydání Bárty a Škárky sněmovnímu stíhání, je senátor lehce překvapen. "Je vidět, jak je ošidné něco dopředu předjímat. Je to velmi zajímavý jev, je vidět, že problém imunity není tak jednoznačný, jak se píše v médiích," dodal Kubera.

Čtěte také:


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…