Kubice zpucoval Henycha za volby. Zakázal mu mluvit s novináři

17.12.2012 6:58

Premiéra Petra Nečase (ODS) rozlítily zmatky provázející přímou volbu prezidenta. Vyčinil za ně ministrovi vnitra Janu Kubicemu, pod jehož resort spadá administrace této volby. Ministr následně "zpucoval" šéfa odboru všeobecné správy vnitra Václava Henycha, který kontroluje prakticky všechny volby posledních dvacet let. Zprávu přináší pondělní Právo.

Kubice zpucoval Henycha za volby. Zakázal mu mluvit s novináři
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský hrad

Henych dostal kartáč od svého šéfa ministra Jana Kubiceho za to, jakým způsobem prováděl se svými úředníky kontrolu petičních archů kandidátů na prezidenta. A aby toho nebylo málo, dostal úředník, který do nedávné doby ochotně komunikoval s médii, zákaz mluvit s novináři. Tuto informaci nepřímo sám potvrdil.

Advokát Sokol se Henycha zastal

„Bylo rozhodnuto, že veškeré zprávy bude poskytovat tiskový mluvčí. Nezlobte se, je třeba se obrátit na něj,“ řekl Henych. Ostrou kritiku sklidil Henych a jeho podřízení především za způsob výpočtu chybných podpisů. Úředníci procenta chybových škol sčítali, místo toho, aby je průměrovali.

Sluší se dodat, že se Henycha nedávno zastal advokát Tomáš Sokol, který poukázal na skutečnost, že zákon je věcí společenské dohody a nelze na něj aplikovat pouze matematické poučky, jak často činí ti, kteří Henycha a jeho kolegy kritizují.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…