Kuneš z ČSSD: Kdo je ve Varech čistý, ať mi plivne do ksichtu

02.07.2010 12:35

Projít tzv. očistou a pokusit se nasadit do čela kandidátek nějakého „pana čistého“ se snaží politické strany, které utrpěly v letošních parlamentních volbách fatální porážku. Aby se tento debakl neopakoval i v komunálních volbách, dochází k výměně některých zkompromitovaných kádrů také v regionech. Zatímco karlovarská ODS se alespoň snaží, ČSSD se zuby nehty ale drží starých pořádků.

Kuneš z ČSSD: Kdo je ve Varech čistý, ať mi plivne do ksichtu

Není tomu tak ale všude. Zatímco karlovarská ODS zvolila promyšlenou taktiku a původního lídra na primátora Petra Keřku přesunula na nezávislou kandidátku spřízněné party (údajně VPM a hokejisté L.Trubače), ČSSD si za starými tvářemi stojí. Sebevědomě je nominovala do čela komunálních voleb s vědomím, že delegáti volebního sněmu mají pramalou možnost je z prvních míst eliminovat.

Nesmíme ani kroužkovat

„Nemůžeme ani kroužkovat," prozradil nám jeden z členů stranické opozice vůči vedení městské organizace ČSSD a uvažuje, že z návrhu kandidátky, kde se ocitl do počtu na nevolitelném místě, odstoupí. Ještě minulý týden vypadalo nadějně, že nespokojení členové strany dosáhnou svého a na kandidátku prosadí nezkompromitované tváře, ale byli umlčeni. „Někteří se spokojili příslibem funkce v komisi, která hodí nějakou tu tisícovku. Jsou to staré tanečky se starými tvářemi," dodává náš zdroj a aroganci vedení považuje za sebevražednou. „Postavit na přední místo Jaroslava Fialu, tedy neúspěšného kandidáta do parlamentu a náměstky karlovarského magistrátu, který produkuje jeden skandál za druhým, je nejen facka voličům, ale i nám, dlouholetým poctivým členům. Někteří už neměli žaludek to snášet, protože se činnost strany zvrhla jen na boj o koryta a raději vystoupili."

Jiný názor ovšem zastává člen krajského výboru ČSSD Michael Kuneš: „Nemyslím si, že by Fiala ve volbách neměl šanci, uznávám ho jako poctivého poslance. Já bych na té kandidátce viděl horší jména. Ale to je věc karlovarské organizace, do toho jim nezasahujeme. A těm, kteří naše kandidáty kritizují, vzkazuji: „Kdo je v Karlových Varech čistý, ať mi plivne do ksichtu!"

Kulhánek: Uděláme vše pro to, aby karlovarští dinosauři neuspěli!

Nasadit staré tváře však považuje za zcela nepřijatelné lídr opozičního hnutí Karlovarská občanská alternativa Petr Kulhánek. Když jsme ho požádali o vyjádřeni, zděšeně reagoval: „Toho jsem se bál, tato jména jsou naprosto nepřijatelná. Beru současnou velkou koalici ČSSD a ODS v našem zastupitelstvu jako subjekt, který napáchal velké škody. Mluví se o nich v celé republice. Uděláme vše proto, aby tito karlovarští dinosauři neuspěli."

Skepticky vidí i očistu v ODS: „Samozřejmě jsem rád, že z čela kandidátky odstoupil
Petr Keřka, ale stále jsou tam stará známá jména, která se podílela na páchání škod."

Více: Karlovy Vary: Státní instituce totálně selhávají

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: echo

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…