Kvůli změnám na pražském magistrátu odejdou desítky zaměstnanců

25.11.2011 15:43

S rozpadem koalice ODS a ČSSD v Praze opustí pražský magistrát také asi pět desítek zaměstnanců, kteří působili například v sekretariátech radních a předsedů výborů za ČSSD. Po novém zaměstnání se rozhlížejí také odvolaní sociálnědemokratičtí radní a náměstci. Zatím má jasno jen bývalý náměstek Karel Březina, který se vrací do rodinné firmy.

Kvůli změnám na pražském magistrátu odejdou desítky zaměstnanců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Svoboda

Odvolaní radní a náměstci nemůžou počítat s žádným odstupným. Plat pobírali ode dne zvolení do dne odvolání. Ve svých funkcích byli bez několika dní rok. Většina z nich zatím neví, co bude jejich dalším zaměstnáním. "Žádnou představu zatím nemám. Budu muset zjistit, jaké jsou možnosti," řekl ČTK bývalý radní Lukáš Kaucký (ČSSD), který před příchodem na pražský magistrát působil jako asistent europoslance.

Výpovědi na hodinu

Sledujeme

Žádné nabídky zatím nemá ani bývalý náměstek Antonín Weinert (ČSSD). "Zatím vyklízím kancelář," řekl ČTK Weinert, který je také členem rady v Praze 10. Exradní Petr Dolínek (ČSSD) se chce nyní věnovat především rodině a práci v opozici. "Jsem také členem zastupitelstva Prahy 6, kde chci kolegům více pomáhat. Zatím ale nikam nenastupuji," řekl ČTK.

K tématu:

Jasno o své budoucnosti má jen exnáměstek Březina. "Nastoupil jsem do rodinné firmy, v které jsem už dříve působil," řekl ČTK. Březinu dnes Obvodní soud pro Prahu 2 nepravomocně zprostil obžaloby ze zkreslování údajů o stavu hospodaření a jmění. Kauza souvisela s jeho působením v dozorčích radách firem.

Náměstci a radní ze sociální demokracie byli odvoláni ve čtvrtek kolem druhé hodiny odpolední, sekretářky a poradci z jejich kanceláří dostali podle Dolínka výpovědi zhruba o hodinu později. "Dostali výpověď na hodinu, už včera (ve čtvrtek) museli vyklidit kanceláře. Mrzí mě, že se nové vedení takto chová i k běžným zaměstnancům," uvedl Dolínek. Tito zaměstnanci nedostanou žádné odstupné, nemají ani výpovědní lhůtu. Podle Weinerta měli totiž smlouvy vázané na mandát radních.

Související:

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…