Langer: Chci předčasné volby, které vymetou Bártu a ABL

17.04.2011 14:38

Exministr vnitra Ivan Langer (ODS) v pořadu ČT Otázky Václava Moravce znovu ostře kritizoval svého nástupce Radka Johna i celé Věci veřejné, které označil za dceřinnou firmu ABL. Vliv představitelů VV, kteří dříve působili právě v ABL, označil za tak nebezpečný, že pro jeho odstranění je nutné uspořádat předčasné volby. I za cenu, že by je vyhrála ČSSD.

Langer: Chci předčasné volby, které vymetou Bártu a ABL

„Proč tam zvete Langera? Je ostudné, že veřejnoprávní televize dává vůbec prostor zlodějovi a mafiánovi," napsal ještě před začátkem pořadu divák na facebookovou stránku Otázek. A další se přidali. „Tyto Otázky kvůli účasti pana Langera ignoruji. Jdu sázet rajčata!" „Je úkolem veřejnoprávní televize nám ho opět servírovat k nedělnímu obědu a nechat ho se nám veřejně vysmívat?" „Zakázka na praní policejních uniforem vyšla za Langerování na 56 milionů korun." „Smrt ODS!" Je dále napsáno na profilu pořadu.

Langer: Vnitro je v rozkladu

V televizním pořadu Otázky Václava Moravce mluvil exministr vnitra Ivan Langer v přenosu z Olomouce. „Vnitro teď hraje hlavní roli, protože ho ministr John přivedl k rozvratu. A myslím si, že bude rád, když odtamtud uteče. Kolabuje struktura veřejné správy. Za mě a pana Bublana to byl fungující úřad," sdělil Langer s tím, že John je klaun Víta Bárty a každá minuta jeho setrvávání na vnitru je tragédií. Navíc stranu Věci veřejné nepovažuje jako dceřinou firmu ABL za demokratickou stranu.

Dnes také v OVM:
Peake u Moravce: Nevyměníme vnitro za trafiku pro Johna
Langer chce nové volby: Sice vyhraje ČSSD, ale skončí VV
Peake chválila Klause: Jen dobře, že Bártovu demisi ještě nepřijal

„V rámci reformy policie jsme definovali, co police má a nemá dělat. S tím šla i novela živnostenského zákona, která zpřísňovala činnosti soukromých bezpečnostních služeb. Současné události volají po tvrdých sankcích proti těm, co podporují špiclování a fízlování. Zpřísnění trestů za útoky na soukromí občanů. Pokud by ABL a Bártovi hrozily milionové pokuty, tak by si dali pozor na to, co dělají," dodal a doplnil, že je Nečasův přítel, kolega, ale žádný poradce. Langer také dodal, že by uvítal předčasné volby.

"Předčasné volby bych uvítal. I za cenu, že by vyhrála ČSSD. Odstranění lidí, jako jsou ti z ABL, by stálo za to," sdělil.

SLEDUJEME téma vládní krize

O předčasných volbách jako lepší alternativě, než je pokračování koalice i s Věcmi veřejnými, uvažují podle zjištění ParlamentníchListů.cz i jiní politici ODS. (Více ZDE)

Výměnu policejního prezidenta ne!

„Platí, že policejní prezident má zatím nejslabší mandát ze všech ostatních. Výměna lidí ve vedení policie byla odměnou lidí v podobě rozdávání funkcí náměstků pro ty, co ho vybírali. A vybírali ho lidé dosazení Vítem Bártou. Nový ministr vnitra by nejspíš hned neměl měnit policejního prezidenta, ale měl by mu dát možnost dokázat, že ho neovládá Vít Bárta," sdělil Langer.

Z přenosu hovořil i exministr vnitra František Bublan. K výměně policejního prezidenta sdělil:  „Na vnitru se má stále šetřit, ale personální obměny by policii ještě více destabilizovaly. Tudíž bych současné vedení policie zatím neměnil."

Bublan proti protikorupčnímu vicepremiérovi

„Připadá mi to úsměvné i smutné. Situace je taková, jakoby ministr vnitra byl důležitější, než premiér. Ministerstvo vnitra může být výhodou, ale má mnoho nevýhod. Pokud půjdeme cestou, že zvítězí jedna strana a bude ovlivňovat vnitro a říkat, kdo bude vyšetřován a kdo ne, tak to bude špatné. Bojím se, aby místo maskota, jak byl John nazván, nenastoupila nějaká loutka," řekl František Bublan.

„Nevyjmout ministerstvo vnitra z finančních škrtů považuji za chybný krok, což se v příštích letech vymstí. Mohlo by to dopadnout tak, že se sníží počet policistů na deset tisíc a občanům bude sděleno, aby si zajistili soukromé firmy. To je nepřípustné," přemítel exministr vnitra Bublan.

Dále přišla na přetřes funkce vicepremiéra pro boj proti korupci. Kdyby ji John přijal, tak by podle Bublana ztratil poslední kus cti v těle a vláda by se k tomu snižovat neměla.

reklama

autor: Jan Rychetský

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…