Langer zatažen do kauzy Drobil. Uff, já už nemám sílu, reaguje

15.12.2010 12:48

Ve včerejším velmi plamenném pořadu České televize Události, komentáře padala silná tvrzení ze strany někdejšího ředitele Státního fondu životního prostředí Libora Michálka, který byl včera narychlo odvolán z funkce ministrem životního prostředí Pavlem Drobilem. Sám Pavel Drobil ve středu po poledni rezignoval, podrobnosti redakce připravuje.

Langer zatažen do kauzy Drobil. Uff, já už nemám sílu, reaguje

Michálek si rozhodně nebral servítky a nařkl blíže nespecifikovaného pana Langera z černého financování ODS. Ten měl údajně na předražené čističce odpadních vod získat půl miliardy pro mimorozpočtové financování ODS.

K rezignaci ministra Drobila ZDE

Ministrův muž úkoluje: Kradou všichni. Strana potřebuje peníze
PROFIL Pavla Drobila Hubil kůrovce i ekologisty. Ale jen chvíli

Celý vývoj sledujeme ZDE

Myslel Ivana?

Není zcela známo, zda Libor Michálek nařčením pana Langera z mimorozpočtového financování myslel bývalého ministra vnitra Ivana Langera, nicméně ten se k celé věci vyjádřil jasně.

,,Ufff. Minulý týden Jarolím, teď Michálek, kdo další je na řadě. Opravdu nemám sílu ani chuť komentovat každý nesmysl, který někdo někde vypustí," sdělil ParlamentnímListům.cz Langer.

Neuvěřitelné nařčení: Půl miliardy bylo pro pana Langera

Kde byl záznam?

Videozáznam ze včerejšího pořadu nebyl dlouhou dobu na internetových stránkách ČT k dispozici a v galerii pořadů se dokonce objevily příspěvky obviňující veřejnoprávní médium z cenzury.

,,Mám zprávu, že bohužel došlo k technické poruše, kvůli které nemohl být zatím program zařazen do internetového archivu," sdělila ParlamentnímListům.cz v dopoledních hodinách zaměstnankyně tiskového oddělení televize. Nutno pro úplnost dodat, že během psaní tohoto článku a po našich dotazech byl pořad již do archivu umístěn.

Doslovný záznam

,,Nespokojenost byla spatřována proto, že jsem neskákal, jak se pískalo. Konkrétně se to týkalo čističky odpadních vod v Praze, kdy pan ministr Drobil, pan Knetig, pan Fibingr dohodli určitý postup s pražskou částí ODS. Měl být vyjádřen podmíněný souhlas s výstavbou čističky, aby mohlo být vypsáno výběrové řízení, přestože nebyly splněny podmínky, které jsou dány evropským nařízením.

Informace byla ve smyslu, že došlo k dohodě, že u zakázky nadhodnocené odhadem o tři miliardy korun, bude řádově pět set milionů korun rozděleno mezi dvě části této politické strany," uvedl v inkriminovaném pořadu už bývalý šéf Státního fondu životního prostředí Libor Michálek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Kozdera

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…