Lékárny poradí, jak se připravit na možné zdravotní problémy na cestách

09.07.2015 0:00

Síť nezávislých českých lékáren spouští letní poradenskou kampaň na téma Dovolená! Jak se připravit?

Lékárny poradí, jak se připravit na možné zdravotní problémy na cestách
Foto: thinkstock - playnet fotobanka
Popisek: ilustrační foto

Letní období není pouze synonymem slunce, pohody a cestování, ale přináší s sebou také zdravotní rizika. Mezi ty patří úžeh, úpal, kinetóza (cestovní nevolnost), cestovatelský průjem nebo alergické reakce. Je proto vhodné se na cestu předem důkladně nachystat. Nezávislá síť Alphega lékáren proto spouští 13. července poradenskou kampaň s podtitulem Dovolená! Jak se připravit?, ve které odborníci poradí, co by měla obsahovat cestovní lékárnička a na jaké nejčastější zdravotní komplikace si dát pozor podle místa a typu dovolené. Kampaň potrvá až do 2. srpna a její součástí bude i zvýhodněná nabídka vybraného sortimentu zdravotnických potřeb a léčiv vhodných na cesty.

Jedním z hlavních témat aktuální poradenské kampaně Alphega lékáren jsou lékárničky a vybavení na cesty. Mít u sebe alespoň základní lékárničku by mělo být povinností každého, kdo vyrazí ať už na odpolední výlet do blízkého okolí nebo na vzdálenější exotické cesty. Alphega lékárníci zájemcům poradí, co by nemělo v cestovní lékárničce chybět a co je potřeba přibalit, chcete-li navštívit exotická místa nebo chystáte-li se na nějaké specifické aktivity. Alphega lékárníci vám dokonce připraví lékárničku „ušitou na míru“ vašim letním plánům a představám.

Odborný lékárenský personál, a to nejen v rámci letní kampaně, dále poradí, jak snadno rozeznat úpal a úžeh či jak zareagovat v případě alergické reakce.

„Správné vybavení na cesty bychom neměli podcenit. Jeho součástí je mnoho položek, od slunečních brýlí, opalovacích krémů a repelentů až po přípravky řešící akutní alergickou reakci. Rizika spojená s cestováním si lidé často neuvědomují a na spoustu důležitých věcí v lékárničce zapomínají. Právě proto přicházíme s letní osvětovou kampaní,“ uvádí PharmDr. Hana Chudobová, majitelka pražské Alphega Lékárny Ve Spálené, a dodává: „Lékárničku je vždy nutné přizpůsobit místu, které chceme navštívit. Jinak bude vypadat lékárnička vysokohorského turisty a jinak návštěvníka francouzské riviéry.

V rámci kampaně s názvem Dovolená! Jak se připravit? získají návštěvníci Alphega lékáren nejen rozšířené poradenství, ale i možnost nakoupit vybraný sortiment zdravotnických potřeb a léčiv vhodných na cesty za zvýhodněné ceny.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaB

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …