Lékařské odbory dnes dají ministrovi Hegerovi ultimátum

24.10.2011 8:56

Odbory lékařů a sester dnes zveřejní ultimátum ministru zdravotnictví Leoši Hegerovi (TOP 09). Trvají na splnění slibu, že se platy zdravotníků v příštím roce zvýší o deset procent.

Lékařské odbory dnes dají ministrovi Hegerovi ultimátum

Další etapu boje za zvýšení platů zahájily lékařské odbory v pátek, kdy před ministerstvem zdravotnictví postavily figurínu Doktora Exoda, který symbolizuje odchod lékařů a sester z českých a moravských nemocnic.

Ministr slib dodrží, slibuje mluvčí

Ministrovi dali odboráři čas do půlnoci ze 4. na 5. listopadu, chtějí slyšet, zda dodrží slib a příští rok se platy zdravotníků zvednou. Podle mluvčího ministerstva Heger slib splní.

Na přidávání se odbory dohodly s ministrem na jaře v memorandu, které ukončilo protest Děkujeme, odcházíme. Tehdy dala výpověď čtvrtina nemocničních lékařů. Ministr první část jarního memoranda splnil, letos lékařům tarifní platy stouply o 5000 až 8000 korun měsíčně. Příští rok by měly stoupnout platy o deset procent nejen lékařům, ale všem zdravotníkům. Ministr ale už připustil, že ne všechny nemocnice budou peníze na navýšení platů mít.

Související:

Heger: Opakem boření je tvoření

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…