Lessy zůstává ve funkci. Kubice byl jeho návrhy mile překvapen

05.12.2011 12:27

Petr Lessy zůstává v pozici policejního prezidenta. Na tiskové konferenci, kde Lessy vystoupil společně s ministrem vnitra Janem Kubicem, se zdálo, že oba muži nalezli společnou řeč. Dohodli se na tom, že dojde k zeštíhlení aparátu policejního prezidia. Nejvýše postaveným mužem, který o svůj post příjde bude náměstek policejního prezidenta pro strategii Pavel Osvald.

Lessy zůstává ve funkci. Kubice byl jeho návrhy mile překvapen

Petr Lessy i nadále zůstává mužem stojícím v čele policie. Na společné tiskové konferenci to potvrdili ministr vnitra Jan Kubice a policejní prezident Petr Lessy. Kubice byl spokojen s Lessyho návrhy, které mají napříště vést k zeštíhlení aparátu policejního prezidia. Bude zrušena pozice náměstka policejního prezidenta pro strategii, ale i další místa vrcholných představitelů prezidia.

Kubice: Nechci komentovat Lessyho schůzku s prezidentem Klausem

„Mě pan policejní prezident mile překvapil svým pozitivním přístupem, když předal pilotní projekt organizační struktury policejního prezidia, z něhož se budou odvíjet změny v dalších organizačních článcích," uvedl Kubice. Dodal k tomu, že mezi nimi nastal soulad a proto napříště netrvá na rezignaci Lessy.

V této souvislosti stojí za zmínku, že Kubice odmítl komentovat setkání Lessyho s prezidentem Klausem, které se odehrálo v zásadě bez ministrova vědomí. V podobném duchu odpovídal Lessy novinářům, když se ptali, zda náměstek Osvald dostane nabídku jiného pracovního místa a o jaké konkrétní místo konkrétně půjde.

ČTĚTE VÍCE o ministru vnitra Janu Kubicem a policejním prezidentovi Petru Lessym

Související:


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …