Letecký expert tvrdí, že let MH370 mohli sestřelit Američané. Prý byl varován, aby nepátral

23.12.2014 15:40

Pátrání po letadle společnosti Malaysia Airlines, které v březnu zmizelo na trase z Kuala Lumpuru do Pekingu s 293 lidmi na palubě, stále není úspěšné. Speciální plavidla prohledala už pětinu nově vymezené zóny u australských břehů, kam se podle expertů stroj pravděpodobně zřítil, žádné trosky ale nenašla. Hledání potrvá nejméně do května příštího roku, uvedla dnes agentura DPA. List The Independent dnes tlumočil názor bývalého šéfa někdejší francouzské letecké společnosti Proteus Airlines, podle nějž mohla letoun sestřelit americká armáda v obavách před teroristickým útokem podobným tomu z 11. září 2001.

Letecký expert tvrdí, že let MH370 mohli sestřelit Američané. Prý byl varován, aby nepátral
Foto: repro internet, tan
Popisek: Boeing 777

Marc Dugain, který v minulosti stál v čele firmy Proteus Airlines, uvedl, že Američané mohli letadlo zlikvidovat proto, že se báli útoku na významnou vojenskou základnu na britském ostrově Diego Garcia v Indickém oceánu. Sestřelení letadla podle Dugaina Washington utajil. Právě do oblasti ostrova Diego Garcia by se nyní mělo soustředit pátrání, prohlásil Dugain.

"Je to nesmírně mocná vojenská základna. Je překvapující, že Američané ztratili veškeré stopy po tomto letadle. Aniž bych se pouštěl do nějakých konspiračních teorií, je možné, že Američané toto letadlo zastavili," řekl Dugain s poukazem na armádní základnu na ostrově Diego Garcia, kterou USA využívají od 70. let a kde mají v současné době 1700 vojáků.

Americká vláda popírá, že by letoun byl v blízkosti základny

Americká vláda nicméně již v minulých měsících popřela teorie, že by se let MH370 dostal do blízkosti základny. Dugain při svých argumentech cituje mimo jiné svědky na Maledivách, kteří prý viděli "obrovské letadlo letící opravdu nízko nad zemí" k ostrovu. Stroj měl údajně barvy společnosti Malaysia Airlines.

Dugain uvedl, že Boeing 777 mohli kupříkladu na dálku unést hackeři a zamířit s ním právě ke zmíněnému britskému území. Dugain tvrdí, že jeden z agentů britské rozvědky ho varoval, aby "neriskoval" a po osudu letu MH370 nepátral.

Oficiální verze předpokládá, že se boeing 8. března zřítil v jižní části Indického oceánu západně od pobřeží Austrálie poté, co se z neznámých důvodů odklonil od své trasy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: dkr, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…