Léto - období nejrůznějších sportů

10.06.2014 0:00

Léto - období nejrůznějších sportů
Foto: thinkstock - playnet fotobanka
Popisek: Klinikazdravi

Léto - období sportů. Jak ulevit namoženým svalům a tipy jak jim předcházet

Léto je již v plném proudu. Pro mnoho lidí je léto díky hezkému počasí hlavně skvělou příležitostí k provozování letních sportů. Někdo má rád vodní sporty, jiný dává přednost aktivitám na suchu. Ať už jste sebelepší sportovec, nebo třeba sportujete jen příležitostně, určitě znáte jaké to je mít občas natažený sval, případně pohmožděniny a řadu dalších drobnějších úrazů spojených s vaším oblíbeným sportem. Někomu takové nepříjemné karamboly dokonce dokážou vzít chuť do dalšího sportování.

Máme už začátek léta a mnoho z nás se určitě těší, až nastane doba, kdy budeme moci na nějakou chvíli odložit vrstvy oblečení a ze šatníku vytáhneme trička a sukně. Změny v létě nezaznamenáváme samozřejmě jen, co se týče našich oděvu, ale i zálib. Lyže už odpočívají na půdě, a my vyrážíme na kola, brusle a jiné letní sportovní vybavení.

Po Velikonocích, ke kterým neodmyslitelně patřilo dobré jídlo, jsme přibrali nějaké kilo navíc, a to vadí především nám ženám. Která z nás by nechtěla mít sexy křivky do plavek. Ovšem i mezi muži se najdou tací, kteří si rádi udržují vypracovanou postavu a kondici. Není tedy výjimkou, že při snaze rozhýbat svá, po zimě ztuhlá těla, to se sportováním trochu přeženeme a přivodíme si nepříjemnosti ve formě natažených svalů, pohmožděnin a různých jiných drobných poranění.

Jak poraněním předcházet
Poranění není nic příjemného. Zjistěte proto několik účinných tipů, jak poraněním předcházet a nenechat si tak ničím zkazit radost z vašeho oblíbeného sportu.

1.    Nepřeceňujte své síly
Stejně tak jako my po zimě cítíme jarní únavu i naše svaly jsou ztuhlé a unavené. Nechtějte tedy hned napoprvé podat maximální fyzický výkon a začínejte sportovat pěkně pozvolna, aby tělo mělo možnost si opět zvyknout na větší zátěž. Pokud už se tak stane a my své síly přeceníme, existuje řada přípravků, které nám mohou pomoci. „Našim zákazníkům se snažíme nabídnout co nejširší spektrum výrobků. Máme tedy v nabídce i výrobky, které příznivě působí na celkovou regeneraci tkání, podporují tvorbu nového svalstva a dokonce pomáhají při regeneraci zlomenin“ říká Otomar Černý, zástupce společnosti Divoká kosmetika.

2.    Sportování každý den
Není dobré na sebe klást vysoké nároky ani tím, že budete muset sportovat denně. Pro nastartování organismu na „letní režim“ postačí začít trénovat dvakrát až třikrát do týdne.

3.    Jednostranné zatěžování
Jednostranné zatěžování jednotlivých částí těla, také není tou nejlepší cestou, kterou si můžete zvolit. Když totiž zatěžujete stále stejné části těla, přetěžujete je tím a logicky jsou pak náchylnější ke zranění.  Zkuste tedy zařadit takové druhy sportů, které vaše tělo rozhýbou co nejkomplexněji.

4.    Důležitá je chuť sportovat
Pamatujte, že nejdůležitější je chuť sportovat. Nemusíte přeci hned aspirovat na olympijského vítěze. Hlavně, že vás to baví.

Obliba přírodní kosmetiky a přípravků stále roste
I přes opatrnost, ale řada z nás nepřejde nepříjemným problémům, jako jsou například pohmožděniny a natažené svaly. Měli bychom proto vědět jak v takovýchto případech postupovat, pomoci nám mohou například přípravky vhodné při drobnějších úrazech nebo natažených svalech. Řadíme je do kategorie antiflogistik, čímž se rozumí preparáty s protizánětlivými a protibolestivými účinky. Setkáváme se s nimi v různé formě, od tablet, přes kapky až po masti a gely. Účinnou látku této skupiny přípravku jsou ve většině případech chemické látky, které sice utiší bolest, sníží otok, uleví svalům, ale jinak našemu tělu moc neprospějí. Právě z toho důvodu se v poslední době mezi zákazníky zvýšila poptávka po čistě přírodní kosmetice a počet firem nabízejících tento druh zboží stále roste. „Hlavní výhodou přírodní kosmetiky je určitě její čistě přírodní složení, tedy bez přítomnosti jakýchkoliv ropných produktů a nežádoucích vedlejších účinků “ dodává Otomar Černý. Chceme-li našemu tělu ulevit od bolesti a ještě mu pomoci třeba se správným prokrvením pokožky, sáhněme raději po tom, co je našemu tělu přirozené, tedy po přípravcích přírodních. Jsou stejně jako již zmíněná antiflogistika k dostání v různých formách.



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaB

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chytré popelnice. Samy hlásí, že jsou plné. Jenže to Pirátům drhne

12:25 Chytré popelnice. Samy hlásí, že jsou plné. Jenže to Pirátům drhne

Pražská firma řešící moderní technologie, která spadá do gesce Pirátů, utratila více než 23 milionů …