Lidé chtějí na Hradě Fischera. Podporu má i Karel Gott

28.09.2011 16:50

Kdo se stane prezidentem republiky po Václavu Klausovi? Pokud by lidé měli možnost zvolit si svého prezidenta přímo, nejspíš by vyhrál expremiér Jan Fischer. Z exkluzivního průzkumu agentury SC&C vyplývá, že straničtí kandidáti by propadli.

Lidé chtějí na Hradě Fischera. Podporu má i Karel Gott

O křeslo nejvyššího představitele státu se bude bojovat už v únoru 2013. S tím, jak se blíží konec funkčního období prezidenta Václava Klause, množí se spekulace, kdo ho nahradí. Zájem o prezidentské křeslo zatím oznámil Přemysl Sobotka (ODS). TOP 09 za svého kandidáta označila svého předsedu Karla Schwarzenberga.

Z exkluzivního průzkumu agentury SC&C však vyplývá, že občané o tyto stranické kandidáty nestojí. Na Hradě by raději viděli expremiéra Jana Fischera. Informace přinesla Česká televize.

Šanci mají i Gott či Paroubek

Průzkum ukazuje, že v případě v případě přímé volby by většina stranických kandidátů zůstala bez šance na zvolení. Voliči by v případě přímé volby raději podpořili bývalého předsedu úřednické vlády Jana Fischera nebo ekonoma Jana Švejnara, který již jednou na prezidenta za podpory ČSSD kandidoval. Švejnara by volilo 25 a Fischera dokonce 27 procent dotázaných. Naopak zmíněná trojice Sobotka, Schwarzenberg a Rychetský mají podporu u 11, 14, respektive 12 procent.

Mezi dotazovanými našli podporu také předsedkyně Suverenity Jana Bobošíková, Karel Gott nebo Jiří Paroubek. Pokud by se rozhodli o křeslo hradního pána zabojovat, Gotta by volilo sedm procent lidí, Paroubka pak čtyři procenta. Bobošíkovou jmenovalo hned deset procent dotázaných.

Související:

Rychetský se nechce účastnit prezidentské tlačenice

Modrý senátor Sobotka ohlásil kandidaturu na prezidenta

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…