Lidé chtěli důchodovou reformu. To se ale změnilo

03.01.2012 14:19

Podle průzkumu agentury STEM klesá počet lidí, kteří považují důchodovou reformu za nutnou a systém za neudržitelný. Takových lidí už je jen polovina.

Lidé chtěli důchodovou reformu. To se ale změnilo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

Nečasova vláda si jako jeden z hlavních cílů určila prosazení důchodové reformy. První část již uskutečnila. Mínění veřejnosti se však od dalších kroků odklání. Zásadní důchodovou reformu jako jeden z nejdůležitějších úkolů vlády uznává pouze polovina občanů, před rokem to byly dvě třetiny.

Důležitější je krize

Výrazně, ze 73 % na 60 %, ubylo také lidí, podle nichž je současný důchodový systém dlouhodobě neudržitelný. Pokles může být částečně způsoben i prvními reformními kroky Nečasovy vlády v oblasti důchodů.

Celá zpráva STEM ZDE

Poměrně hodně (16 %) lidí si sice myslí, že současný důchodový systém dlouhodobě udržitelný není, ale v kontextu jiných krizových jevů nepovažuje důchodovou reformu momentálně za to nejdůležitější, co by vláda měla dělat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…