Lidé smutní i na Hrádečku. Havel byl fajn chlap, říkají

18.12.2011 21:51

Václav Havel dnes zemřel na své chalupě na Hrádečku. Chodí k ní sousedé, aby také zapálili svíčku a vyjádřili svou soustrast.

Lidé smutní i na Hrádečku. Havel byl fajn chlap, říkají
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý prezident ČR Václav Havel

"Před čtrnácti dny jsem s panem Havlem mluvila. Jela jsem kolem na koni. Pan prezident byl venku a říkal, že se hodně těší na sníh. Jsme tady všichni hodně smutní," řekla serveru iDNES.cz Martina Nováková.

Potkávali jsme Havla i s paní Olgou

Jiří Vítězník ze Dvora Králové nad Labem nechal kvůli sněhu raději auto pod Hrádečkem a s partnerkou vystoupal pěšky. "Zapálil jsem za něj svíčku. Byl to fajn chlap. Vážil jsem si ho," řekl.

Vše k tématu skon Václava Havla

Rozloučit se s exprezidentem šel i Marek Vencl z Vlčic. Vzal s sebou i děti. "Když jsem byl tak sedmiletý kluk, tak jsme s partou nad Hrádečkem docela řádili v lesích a na skalách. To bylo ještě za komunistů, někdy v sedmdesátých letech. A občas jsme potkali pana Havla s paní Olgou. Ta se vždy trochu bála, jestli si v těch kopcích nelámeme nohy," vzpomíná.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…