Lidi nejsou figurky. Země patří všem, vzkázal Okamura Nečasovi

05.01.2012 8:45

Známý český podnikatel Tomio Okamura zkritizoval premiéra Petra Nečase (ODS). Jeho výroky o přímé volbě prezidenta a případných kandidátech na tuto funkci jsou podle Okamury na hraně demokracie. Premiér by si prý měl uvědomit, že Česko patří všem a ne jen úzké skupině politiků.

Lidi nejsou figurky. Země patří všem, vzkázal Okamura Nečasovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Viceprezident Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamura se ostře ohradil proti poznámce premiéra Petra Nečase (ODS), který na otázku novinářů ohledně případné kandidatury Okamury na Hrad v přímé volbě prezidenta odvětil, že se zrod podobných figur dal očekávat. Zprávu přináší agentura Mediafax.

Nikdy jsem nevzal státní zakázku, zdůrazňuje Okamura

„Panu Nečasovi bych chtěl vzkázat, že jsem zatím nikam nekandidoval. To, že jsem zvítězil v různých anketách nebo jsem tu byl druhý, je vůle lidí. Já jsem ani nežádal, abych sem byl zařazený," zmínil Okamura, který dodal: "Označovat lidi za figurky, to mi přijde na hraně. Žijeme přeci v demokracii. I každý poslední dělník nebo prodavačka má svůj názor. Lidé mají různé povolání nebo různé vzdělání, je potřeba ale respektovat jejich vůli."

SLEDUJEME téma: Přímá volba prezidenta

Podnikatel k tomu dodává, že ho na ulicích zastavují stovky lidí a žádají o vstup do politiky, protože jsou nespokojeni s tím, jak Česko řídí politici sedící dnes v parlamentu. Okamura se vstupu do politiky tak úplně nebrání, ale tvrdí, že před kandidaturou na Hrad by musel projít testem voličské přízně např. ve volbách do Senátu. V čele státu by si uměl představit spíše jiné lidi, než sám sebe. Jmenoval např. čestného předsedu ČSSD Valtra Komárka nebo předsedkyni Poslanecké sněmovny Miroslavu Němcovou (ODS).

Za zmínku stojí, že podnikatel se od politiků distancuje ještě v jedné věci. Zdůrazňuje totiž, že nikdy nepřijal žádnou státní zakázku, ani o ni nežádal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…