MF nemusí platit pokutu za vyzrazení informací v kauze ProMoPro

09.01.2012 14:26

Ministerstvo financí (MF) nemusí platit 500.000 korun ani se omluvit Liboru Veverkovi za zveřejnění jeho osobních údajů v souvislosti se spornou zakázkou pro firmu Promopro z doby českého předsednictví EU, rozhodl dnes nepravomocně pražský městský soud. Muž se domáhá omluvy a půl milionu za to, že při tiskové konferenci ministerstva z února loňského roku byly podle něho v rozporu se zákonem zveřejněny jeho osobní údaje.

MF nemusí platit pokutu za vyzrazení informací v kauze ProMoPro
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek na sněmu TOP 09

Na tiskové konferenci například zaznělo, že Veverka má dispoziční právo ke všem účtům v Rakousku, kam prý odešla část ze sporného plnění 240 milionů korun. Asi 135 milionů korun skončilo podle ministerstva v Rakousku na účtu firmy Deeside Service Solutions, odkud peníze odcházely na další rakouské účty.

Bude nakonec někdo obviněn?

"Peníze nešly rakouským subdodavatelům, ale blízkému spolupracovníkovi a společníkovi pana Veselého," uvedl tehdy ministr. Podle ministerstva financí je Veverka nepochybně propojen s majitelem firmy Promopro Jaroslavem Veselým, oba také společně figurují v několika současných i zaniklých společnostech¨.

Zakázkou úřadu vlády pro firmu PROMOPRO spol. s r.o. se zabývá protikorupční policie. Firma získala kontrakt na zajištění audiovizuální techniky během předsednictví bez výběrového řízení. Úřad vlády již dříve uvedl, že firmě za tyto služby zaplatil téměř 551 milionů korun.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…