Máme VIDEO: Lidi ve Francii vypískali Sarkozyho, musel se schovat v baru

02.03.2012 12:05

Několik stovek demonstrantů vypískalo a vybučelo francouzského prezidenta Nicolase Sarkozyho. Před davem ve městě Bayonne na jihozápadě Francie se musel dokonce zbaběle ukrýt v místním baru. Sarkozy pak o demonstrantech řekl, že jsou chuligáni. Šlo prý hlavně o baskické nacionalisty a příznivce jeho socialistického rivala v prezidentských volbách Francoise Hollanda.

Máme VIDEO: Lidi ve Francii vypískali Sarkozyho, musel se schovat v baru
Foto: Indiatalkies.com
Popisek: Nicolas Sarkozy

Volební mítink ve městě Bayonne se francouzskému prezidentovi moc nevydařil. Přivítal ho zde totiž nasupený dav občanů, převážně Basků. Ti na prezidenta pískali a bučeli. Vzduchem létaly papírové předměty, jak uvedla ČT.


Část demonstrantů se svými transparenty hlásila k Sarkozyho protikandidátovi Francoisovi Hollandovi.  Sarkozy nakonec před rozvášněným davem utekl do kavárny Bar du Palais, kterou obklíčili těžkooděnci. Demonstranti po nich začali házet vajíčka. Prezident byl z chování občanů údajně „rozladěn“ a odsoudil ho.

 


Svůj nucený pobyt v kavárně nicméně využil k rozhovorům s místními. V úkrytu mu zřejmě otrnulo a tak vyjádřil svou kuráž: Tady jsme ve Francii, na území francouzské republiky a prezident republiky půjde kamkoli. Kavárnu nicméně opustil v doprovodu pořádkové policie a chránil se přitom parapletem.

Francouzské prezidentské volby se konají 1. května.

 


 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

reklama

autor: ava

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…