Mečl začal propouštět na státním zastupitelství

15.11.2011 19:33

Nový (dočasný) šéf Vrchního státního zastupitelství Stanislav Mečl začal s personálními změnami. Mečl nahradil Vlastimila Rampulu, kterého odvolal ministr spravedlnosti.

Mečl začal propouštět na státním zastupitelství
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad práce

Mečl s platností od pondělí odvolal vedoucí obou oddělení Odboru pro odhalování nejzávažnější hospodářské a finanční kriminality Borise Havla (oddělení ochrany zájmů ČR a EU) a Ladislava Letka (oddělení kriminality na finančních trzích). Mezi ohrožené patří též náměstek vrchního státního zastupitelství Libor Grygárek, kterého se zatím čistka nedotkla.

Kauza gripeny i Mostecká uhelná

"V případě obou pánů jsem nebyl úplně spokojen se způsobem, jak vedli oddělení. Vycházel jsem z informací nejvyššího státního zastupitelství. Týkaly se průtahů a jiných pochybení," uvedl Stanislav Mečl pro server Týden.cz, který o celé věci informuje.

"V případě pana Havla šlo například o opožděné vyžádání právní pomoci v kauze gripeny. Pokud jde o pana Letka, tak to byla věc aktuální – Mostecká uhelná," konkretizoval zaváhání, která elitní státní zástupce stála pozici šéfů. Náhradu za ně již hledat nebude, rozhodl se, že obě oddělení sloučí. "Diskutujeme o nástupci pana Letka, který zastupoval ředitelku odboru," upřesnil.

Čtěte více:

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …