Metanol opět zaútočil. Ve vážném stavu leží v benešovské nemocnici otrávený muž

03.12.2012 14:43

Benešovská nemocnice přiíjala v neděli s těžkou otravou metanolem jednašedesátiletého muže, který je ve vážném stavu. Případ podle zjištění Českého rozhlasu vyšetřuje policie.

Metanol opět zaútočil. Ve vážném stavu leží v benešovské nemocnici otrávený muž
Foto: hns
Popisek: Metylalkohol, ilustrační koláž

Jednašedesátiletý muž je podle zjištění rozhlasu ve vážném stavu a v bezvědomí. Jenže není možné údajně zjistit, jestli muži hrozí oslepnutí. Více informací totiž zatím benešovská nemocnice neposkytla.

„Policisté zajistili láhev alkoholu, kterou v nemocnici odevzdal pacientův příbuzný, a také další láhve z jeho bydliště. Alkohol, který muž pil, byl z jeho starých domácích zásob, a policie teprve zjišťuje, v jakém stánku či obchodě ho zakoupil,“ dodal k případu rozhlas.

Ve Středočeském kraji se od začátku metanolové aféry otrávilo jedovatým alkoholem už pět lidí. Metanolová kauza přitom propukla počátkem září. Kvůli otrávenému alkoholu už v Česku zemřelo 38 lidí a další desítky byly hospitalizovány, řada lidí bude mít trvalé následky.

Policie již obvinila 65 lidí

Policie do dneška v metanolové kauze obvinila 65 lidí, třicet z nich je ve vazbě, i když postupně se někteří dostávají na svobodu s tím, jak končí důvody, aby ve vazbě dál zůstávali. Mezi obviněnými ale nejsou jenom podezřelí v metylalkoholové kauze, ale i lidé spojení s nelegální výrobou alkoholu - jako třeba jednatel společnosti Verdana Robert Sedlařík nebo podnikatel Radek Březina.

Ty policie společně s dalšími šesti lidmi zatkla na konci října a považuje je za vrchol pyramidy obchodu s nelegálním lihem. Při razii tehdy zajistila skoro 600 tisíc litrů nelegálně vyrobeného lihu.


 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …