Ministr Prachař hovořil o svém možném vyhazovu: Je to předvolební hysterie

07.10.2014 18:20

Ministr dopravy Antonín Prachař (ANO) byl úterním hostem Kauzy dne Rádia Impuls. Hovořil o svém možném vyhazovu z vlády i o zákonu o liniových stavbách. Předestřel, jak výrazně by se měla zkrátit výstavba dálnic v Česku. A nakonec prozradil, co ho v roli ministra překvapilo.

Ministr Prachař hovořil o svém možném vyhazovu: Je to předvolební hysterie
Foto: ANO
Popisek: Ministr dopravy Antonín Prachař

„Já jsem zaznamenal některé mediální informace, že jsem nejslabším článkem vlády, ale nezaznamenal jsem žádné výtky od profesionální veřejnosti. ... Já bych to připsal předvolební hysterii,“ podotkl ministr s tím, že šéf hnutí ANO Andrej Babiš se za své lidi staví, i když dovnitř hnutí bývá poměrně kritický.

Prachař v pořadu také poznamenal, že vláda pracuje na zákonu o liniových stavbách, kterým se současná vláda inspirovala v Německu. Tento zákon počítá se vznikem plánu stavby dopravní infrastruktury. V Německu se obdobný plán aktualizuje každých deset let. Další věcí je plán vydávání jednotného povolení pro výstavu infrastruktury, což by dnešních 12 let trvání procesu zkrátilo na dva až tři roky.

Následně v pořadu připustil, že neblahý stav některých silnic může mít podíl na nehodovosti v Česku. V úplném závěru také popsal, jaké to je být ministrem. „Když jsem na ministerstvo přišel, tak mě překvapilo, jak dlouho můžou trvat některé procesy. My jsme v zákonu 416 měnili jednu větu a trvalo to půl roku, což pro mě bylo nemilým překvapením,“ podotkl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…