Ministři na roztrhání. Víte, co dělali v době protivládní demonstrace?

17.11.2011 17:50

Mnohá občanská sdružení a iniciativy uspořádaly 17. listopadu v zemi protesty. Členy vlády, proti kterým byla většina z nich namířena, v den státního svátku na těchto akcích však vidět nebylo. Jak totiž ParlamentníListy.cz zjišťovaly, většina z nich pracovala tím, že plnila oficiální povinnosti se státním svátkem spojené.

Ministři na roztrhání. Víte, co dělali v době protivládní demonstrace?
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Josef Dobeš se synem

Vicepremiérku pro boj s korupcí Karolínu Peake (VV) tak bylo možné ve čtvrtek vidět dopoledne u Hlávkovy akademie na vzpomínkové akci k 17. listopadu 1939, později, jak na sebe prozradila, s rodinou na Národní třídě.

"Pak už nás čekal oběd, odpoledne s manželem a dětmi a večer baletní představení v Národním divadle," prozradila náplň svého svátečního dne ParlamentnímListům.cz Peake.

K demonstraci v Praze:


Vedle ní bylo možné u Hlávkovy akademie zahlédnout ve čtvrtek dopoledne také prezidenta Václava Klause, premiéra Petra Nečase (ODS), primátora Prahy Bohuslava Svobodu (ODS), ministra obrany Alexandra Vondru (ODS), či předsedkyni Poslanecké sněmovny Miroslavu Němcovou.

Ministr školství s dětmi z dětského domova i fotbalisty

Na výraznější oslavy a volno mohl letošního 17.listopadu zapomenout i ministr školství Josef Dobeš (VV). "Hned ráno jsem musel vycestovat do Nymburku, kde zasedala Fotbalová asociace a volili tam nového předsedu na mimořádné valné hromadě. Pak jsem musel spěchat na ministerstvo, kde na mě stejně jako vloni čekaly děti z Dětského domova - tentokrát ze středočeských Výchor. Pořádali jsme totiž pro ně znalostní soutěže o hry o 17. listopadu, spolu s občerstvením. Poté jsem jel na Národní třídu do podloubí zapálit svíčku a položit květiny. Jako pomocníka jsem si vzal svého tříletého syna Jakuba (viz foto). Dorazily tam za mnou pak i děti z dětského domova, co byly na ministerstvu," popsal sváteční den ParlamentnímListům.cz Dobeš.

Premiér Petr Nečas po již zmiňovaném pietním aktu u Hlávkovy koleje byl na kávě s prezidentem, šéfkou sněmovny a pražským primátorem v kavárně Slavia. "Pak položil květiny na Národní třídě a pokračoval další schůzkou s panem prezidentem v kavárně poblíž pietního místa," popsal 17. listopad za premiéra Nečase mluvčí vlády Jan Osúch. Doplnil, že ministerský předseda také ve slavnostní den zpřístupnil Kramářovu vilu. "Během šesti hodin si ji přišlo prohlédnoout devět set lidí," prozradil ještě mluvčí ParlamentnímListům.cz.

Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09) se na pražské protesty také přijít podívat nemohl, byl totiž v Jablonci nad Nisou. "Účastnil jsem se tradičního neformálního  poledního setkání před místní radnicí," sdělil.

Ministr dopravy Pavel Dobeš (VV) prožil slavnostní den poněkud volněji, v kruhu rodiny. "Byl jsem s manželkou a tříletou dcerou. Od rána jsem si s ní hrál, v polední čas jsme šli všichni společně na oběd. Odpoledne jsme se pak vypravili na procházku do centra Prahy," prozradil svůj osobní program na 17. listopadu P. Dobeš ParlamentnímListům.cz.

Čtěte také:


Jeho spolustraník a ministr financí Miroslav Kalousek prozradil, že by sice rád prožil den slavnostně, ale pracovní povinnosti, mu to nedovolí. "Musím totiž v pondělí něco odevzdat, a tak se nedá nic dělat, je třeba na tom pracovat. Přesto den ve svátečním duchu zakončím. Jsem pozvaný do Radiopaláce na slavnostní večer Paměti národa," uvedl pro ParlamentníListy.cz ministr financí.

Na slavnostním večeru nebude z představitelů současné vlády sám. Setká se tam mimo jiných například také s ministrem obrany Alexandrem Vondrou (ODS). Ten měl sváteční den zaplněný různými aktivitami od samého rána. "Byl jsem celý tento den v Praze. Ráno jsem přinesl květiny na Národní třídu, pak jsem uctil památku popravených studentů u Hlávkovy koleje a poté jsem se účastnil requiem za Ivana Martina Jirouse u sv. Ignáce. Večer jsem na předávání cen paměti národa účastníkům třetího odboje," vyjmenoval povinnosti pro 17. listopad ParlamentnímListům.cz Vondra.

Čtěte také:


Foto: Filip Jandourek


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …