Místostarostka přebírala sumu peněz. Prý na dárek pro tatínka

27.10.2010 6:35

Místostarostka městské části Brno-sever Zdeňka Tůmová (ČSSD) byla skrytě natočena, jak přebírá větší obnos peněz. Šlo prý o dárek pro tatínka, tvrdí Tůmová. Nahrávku zveřejnil deník Právo.

Místostarostka přebírala sumu peněz. Prý na dárek pro tatínka

Skryté video, kde místostarostka přebírá nejprve hovoří s neznámým mužem, je pořízeno v autě. Tůmová sedící na místě spolujezdce si s mužem tyká. Neznámý muž poté vytahuje balík bankovek, které si Tůmová následně vloží do kabelky.

„Tohle to ti dám... to je za tu (nesrozumitelné slovo) a tu školu... no však víš." Tůmová poté poděkuje a odpovídá: „No jasně", zavírá kabelku a při výstupu z auta dodává: „To sou ty materiály od té střechy, viď?" a muž odpovídá: „Přesně tak."

Tůmová: Úplatek jsem nevzala, byla to půjčka

Zdeňka Tůmová se ale dušuje, že nikdy úplatek nevzala a celou situaci popírá. „Já jsem v životě žádný úplatek nevzala a nevezmu," prohlásila pro deník Právo.

Poté si ale vzpomněla. Loni před Vánoci si prý peníze skutečně převzala. Podle ní šlo o půjčku, za kterou chtěla pořídit vánoční dárek pro tatínka. „To měl být dárek pro tatínka, protože chtěl kupovat byt a já jsem mu to chtěla dát pod stromeček," tvrdí Tůmová.

Peníze ji prý otec vrátil. Mělo se tak stát letos v lednu nebo v únoru, říká místostarostka. „Mám na to i předávací protokol. Teda jestli ho najdu, protože to už je taky let," uvedla Právu.

Místostarostka má na starosti školství

Kdo ji peníze údajně půjčil, ale sdělit nechtěla. Prý nemá jeho souhlas. Proč se na nahrávce z dotyčným baví o jakési škole, si místostarostka nepamatuje. Muž podle ní sháněl informace o zřízení soukromé mateřské školy. Tůmová má mimo jiné na radnici na starosti právě školství.

Podle Tůmové se ji někdo pokouší na základě nahrávky diskreditovat. Ta se nyní stane pravděpodobně předmětem vyšetřování policie.

Zdeňka Tůmová je kromě místostarostky městské části Brno-sever také zastupitelkou brněnského magistrátu. Pokud nevznikne ve vedení města velká koalice, post místostarostky městské části Tůmová pravděpodobně ztratí.

Dále:

Radnice jsou prožrané korupcí a chce to změnu, tvrdí Zieleniec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kls

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …