Mladí lidé protestovali proti spolupráci ČSSD s komunisty

14.03.2013 19:49

Dvě desítky mladých lidí propojených rudou stuhou v lidský řetěz prošly dnes centrem Prahy od sídla sociální demokracie v Hybernské ulici k sídlu komunistů v ulici Politických vězňů, kde na ně čekala necelá desítka příznivců KSČM. Při setkání na sebe pokřikovali. Happening proti spolupráci ČSSD s KSČM upořádala iniciativa Nová občanská společnost (NOS), která se charakterizuje jako platforma pro diskusi o aktivním občanství a demokracii.

Mladí lidé protestovali proti spolupráci ČSSD s komunisty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ve volebním štábu KSČM bylo veselo

V lidském řetězu nesli účastníci transparenty s nápisy "Nechceme KSČM ve vládě" a "Něco visí ve vzduchu". Někteří se vyzdobili rudými pentlemi a velkou rudou mašli uvázali na mřížová vrata Lidového domu. Kolemjdoucím rozdávali letáky. Zastánci komunistů je čekali u sídla své strany, zaštítili se rudou vlajkou se srpem a kladivem a Leninovým portrétem.

Dnešní happening má být poselstvím sjezdu ČSSD

"Chceme jako normální občané říct, že odmítáme experiment, který chce vyzkoušet na občanech nejsilnější levicová strana, aby zjistila, jak se začnou chovat, když začne spolupracovat s komunisty," řekl ČTK za organizátory Pavel Světlík z NOS.

Dnešní happening má podle něj být poselstvím sjezdu ČSSD, který začne v pátek v Ostravě, a má podpořit tu část strany, která spolupráci s KSČM nechce. Akce byla svolána na Facebooku, účast prý přislíbilo 60 lidí. K pochodu s tisícimetrovou pentlí jich bylo potřeba 40, dostavila se polovina. Proto původní záměr spojit obě sídla pentlí se změnil na pochod se stuhou městem.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: čtk, mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…