Moji kolegové bourají bábovičky, míní rektor ústecké univerzity

25.10.2013 14:35

Nejvýše postavený muž Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem má za to, že jeho kolegové,“ kteří odmítli pozvání prezidenta Zemana na oslavu státního svátku 28. Října, jednají přehnaně. Rektor Masarykovy si nepozvání na akci zasloužil za to, jak se k prezidentovi v minulosti zachoval. Ostatní rektoři by na celou kauzu měli hledět více s nadhledem.

Moji kolegové bourají bábovičky, míní rektor ústecké univerzity
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Miloš Zeman v Chomutově

Rektor Univerzity Jana Evangelista Purkyně René Wokoun ve vyjádření pro Českou televizi poznamenal, že počínání svých kolegů považuje za bourání báboviček. Já se oslavy státního svátku zúčastním z úcty k tomuto svátku a k těm vyznamenáním. Akci svých kolegů považuji za přehnanou, za jakési bourání báboviček,“ poznamenal rektor UJEP.

Politik podle jeho názoru má právo vystoupit na akademické půdě, pokud to není politik extrémní. Pakliže rektor brněnské Masarykovy univerzity před časem odepřel prostor k vystoupení prezidentovi Miloši Zemanovi a teď za své jednání nese následky. „Myslím, že se s každým politikem dá dopředu domluvit, aby před volbami politickou agitaci neprováděl, ale zároveň je třeba ctít svobodu slova,“ poznamenal dále Wokoun.

 Za zmínku stojí, že nově zvolený rektor Tomáš Zima, který do funkce nastoupí příští rok, sdílí názor se stávajícím rektorem Václavem Hamplem, který se odmítl zúčastnit oficielní oslavy svátku 28. října, pokud nebude pozváno všech 26 rektorů veřejných vysokých škol.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

8:31 Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

„Myslím, že Ukrajina postupně směřuje ke katastrofě,“ uvedl vysloužilý francouzský generál Dominique…