Moravec chystá na ČT předvolební diskuse. Budou i pro menší strany

07.08.2012 19:21

Česká televize plánuje změny před v debatách před podzimními volbami. Poprvé se diskusní pořady uskuteční ve všech třinácti krajích a budou do nich pozváni i předsedové stran, které by podle průzkumů nepřekročily pětiprocentní hranici.

Moravec chystá na ČT předvolební diskuse. Budou i pro menší strany
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Moravec ve svém diskuzním pořadu

Česká televize chystá na krajské volby několik změn. Menší strany zřejmě potěší fakt, že nyní o výběru diskutujících nebude rozhodovat pětiprocentní hranice. Do pořadu, který bude před volbami probíhat, budou pozváni předsedové šesti nejsilnějších stran v regionu.

Ke zjišťování nejsilnějších stran ČT využije dvě agentury kvůli předvolebním průzkumům. Půjde o STEM/MARK a SC&C. "S cílem podat co nejobjektivnější a co možná nejkvalitnější data využijeme výzkumy od dvou nezávislých renomovaných agentur, které budeme navíc sami interně ověřovat," uvedl na tiskové konferenci šéf ČT Petr Dvořák.

Diskusní pořady poprvé proběhnou ve všech 13 krajích. První debata bude 28. srpna v nejmenším kraji, tedy na Karlovarsku. Poslední pak bude v největším, Středočeském kraji. Pořad se bude nazývat Otázky Václava Moravce Speciál a bude se vysílat vždy v úterý a čtvrtek od deváté hodiny večerní. Jejich délka bude 90 minut.

Diskusí se budou moci opět účastnit diváci, ČT ovšem zavede několik změn, aby pořad „zkultivovala“. Místo stovek lidí půjde o prostředí jen pro asi 70 až 80 diváků a účastníci budou muset dodržovat speciální řád. Dříve se totiž stávalo, že diváci pískali nebo měli na sobě stranická trička.

Podle moderátora Václava Moravce se bude mluvit hlavně o sociálních a ekonomických tématech. Jako příklady uvedl korupci, evropské dotace či dopravní infrastrukturu. "K těmto tématům si již děláme přípravu v rámci týmu předvolebních debat, abychom šli - pokud možno - co nejvíce do hloubky," ujistil moderátor.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …