Moravec udržel v březnu standard. Naopak Partie zažila sešup

28.03.2011 14:09

Rozdílné přízni diváků se během březnových nedělí těšily diskusní pořady politiků ve veřejnoprávní a soukromé televizi. Zatímco Otázky Václava Moravce prošly jen mírnými výkyvy, Partii na TV Prima každým dalším dílem klesala sledovanost.

Moravec udržel v březnu standard. Naopak Partie zažila sešup

Po delší době se v diskusním pořadu České televize Otázky Václava Moravce neobjevil jediný člen vlády. Moderátor totiž poslední březnovou neděli přivítal předsedy všech pěti poslaneckých klubů, ale sledovanosti to nijak významně neublížilo. Z dat ATO - Mediaresearch, která pro ParlamentníListy.cz zpracovala MÉDEA, a.s. ve spolupráci s MÉDEA RESEARCH, k.s. vyplývá, že první hodinu vysílání OVM bylo u obrazovek ČT1 či ČT 24 celkem 596 tisíc diváků.

Tento počet příliš nezaostává za předchozími díly s ministrem Miroslavem Kalouskem a předsedou ČSSD Bohuslavem Sobotkou (693 tisíc), s ministry Vítem Bártou a Alexandrem Vondrou (646 tisíc) nebo ministrem práce Jaromírem Drábkem a jeho stínovým protějškem Zdeňkem Škromachem z ČSSD (668 tisíc diváků).

Další výzkumy Médea Research

Druhá část OVM loví čím dál víc diváků

Bez ohledu na jména hostů dosáhl podíl na celkové sledovanosti ve všech čtyřech případech až neuvěřitelné stability na úrovni 27 až 28 procent. K zajímavým číslům postupně šplhá i druhá část OVM, kterou už vysílá jen ČT24. V březnu se na ni dívalo pozoruhodných 405 tisíc diváků, když spolu diskutovali Kalousek a Sobotka.

Spokojeností naopak nemohou zářit na soukromé TV Prima. Poté, co poslední únorovou neděli bylo na ministra financí Kalouska v konfrontaci s předsedou ČMKOS Jaroslavem Zavadilem zvědavo rekordních 430 tisíc diváků, už pořad Partie diváky jen ztrácí, až se uplynulou nedělí dostal na nejnižší sledovanost roku, což bylo necelého čtvrt milionu diváků.

Souboj koalice versus opozice připustila Prima jen jednou

Soudě podle reakcí na diskusních fórech si to TV Prima způsobuje sama netaktickým výběrem hostů. „Proč dáváte dva z koalice? Vždyť ti si jen notují. Včera jsem to nedosledovala," postěžovala si jedna divačka na webu Primy. Stejný „kousek" se soukromé televizi povedl v březnu už podruhé a jednou si do Partie pozvala jako jediného hosta Bohuslava Sobotku. A tak se poklesu sledovanosti pořadu při tomto složení ve studiu ani nelze příliš divit.

K věci:

Odborník: Co to jako bylo? Vondru na Primě hájila poslankyně VV  

Neuvěřitelné. Škrtmistr překonal i slavíka Gotta 

Benda: Schémátko FAU pro mě není žádný argument 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…