Mše za Eduarda Janotu bude ve Sv. Vítu. Povede ji Duka

22.05.2011 15:59

Po nečekaném odchodu ekonoma a exministra Eduarda Janoty budou mít Pražané možnost se s ním naposledy rozloučit už tento pátek.

Mše za Eduarda Janotu bude ve Sv. Vítu. Povede ji Duka

Se v pátek zesnulým ekonomem a exministrem financí se totiž budou moci rozloučit už v pátek 27. května od 10 hodin v katedrále svatého Víta na Pražském hradě. Pohřební mši svatou bude sloužit pražský arcibiskup Dominik Duka.

"Pan Janota pro mne představuje správný typ státního úředníka, naprosto odpovědného, pracovitého, zcela spolehlivého," uvedl Duka.

Duka vzpomíná

"Právě v posledním roce při svém pražském působení jsem mohl Eduarda Janotu blíže poznat. Jeho profesionální kvality jsou nezpochybnitelné,ale navíc jsem s radostí zjišťoval, že je i nesmírně srdečným a dobrým člověkem, který dovede mluvit se širokou škálou lidí - od dělníků po ministry, který nehledá politickou kariéru a dokáže přes výborné výsledky své práce ustoupit skromně do pozadí," zalitoval Janotova odchodu Duka.

Janota zemřel náhle na tenisovém kurtu v Radovesicích na Litoměřicku na zástavu srdce. Byl řadu let nepolitickým úředníkem ministerstva financí, staral se o přípravu státního rozpočtu. Hovořilo se o něm také jako o "Panu Rozpočtu".

Čtěte více:

Zemřel Pan rozpočet. Exministru financí Janotovi dotlouklo srdce

Králové Hyde parku 2010 jsou Jágr, Gott a Janota

Janota: Ministrování přede mnou byla procházka růžovým sadem

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…