Na Facebooku mají jasno. Kurva drath, Rath do tepláků. A smějící se Němcová

15.05.2012 22:29

Sotva hodinu poté, co byla zveřejněna informace o zatčení Davida Ratha, se na Facebooku objevily různé fotostripy s vtipnými komentáři. A vznikla i skupina, která má jasno – David Rath za mříže. Slovo Rath se na sociálních sítích zkrátka skloňuje ve všech možných a nemožných pádech.

Na Facebooku mají jasno. Kurva drath, Rath do tepláků. A smějící se Němcová
Foto: hns
Popisek: David Rath má nové boty

„A kurva drath, to mám rathost,“ píše na jedněch z řady facebookových antistránek proti zatčenému sociálnědemokratickému poslanci jeden z fanoušků. Další svá vyjádření doplňují odkazy na různé vtipy, stránky a písně, které padnou na aktuální situaci.

Skutečným hitem se stala rapová vypalovčka Krabice od bot od Huga Toxxe a písnička z večerníčku Příběhy včelích medvíků  Tak jsme čapli zlodějíčka. Nelení ani vlastní lidová tvořivost.

Mazaný plán

Podle jedněch facebookových vtipálků bylo zatčení středočeského hejtmana mazaným plánem Bohuslava Sobotky, jak zvýšit ČSSD volební preference. Další spíš zaujala krabice od bot. Buď jako nový výrobek, který zařadila do svého sortimentu Ikea pod názvem Råthla, nebo jako nová podnikatelská pomůcka k získání 7 miliónů.

Pozornosti nebyla ušetřena ani reakce opozice. Zejména momentka potutelně se usmívající Miroslavy Němcové, kterak dává souhlas k zatčení známého opozičního řečníka, se stala skutečným facebookovým hitem.



David Rath za mříže

Spolu s tím se rozrůstá i počet členů skupiny, která má jasno. David Rath za mříže – tak zní název facebookových  stránek. Podle fanoušků skupiny nemá ani smysl doktora Ratha vyšetřovat, patří prostě do basy a basta.

To naopak příznivci sociálních demokratů nezřídka hledají konspirační východiska a kladou si otázky, proč zrovna teď byl zatčen důležitý člen ČSSD, zda za tím vším přecijen nestojí dlouhá ruka ministra vnitra Kubiceho a podobně.

Nakonec ovšem i leckteří příznivci sociálních demokratů kvitují, že je dobře, že k zatčení poslance při korupčním činu vůbec došlo. Doufají, že je to začátek větší akce, kdy se policie dostane na kobylku dalším zkorumpovaným politikům.

Mezi ně se ovšem rozhodně nehodlá zařadit nejaktivnější facebookář z celého vedení ČSSD Zdeněk Škromach. Na dotaz jednoho svého fanouška „Zdeňku, jste na svobodě???“ Škromach odpověděl: „Mirku o mě nemusíte mít obavu. Kdo nekrade může klidně spát. Ostatně Rath nikdy nepatřil do klubu mých přátel. Spíše naopak.“






Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marian Kučera

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…