Na co se zaměřit při výběru zdravotní pojišťovny

11.05.2015 0:00

Nevyhovuje vám vaše stávající zdravotní pojišťovna? Do konce června máte ještě čas na změnu.

Na co se zaměřit při výběru zdravotní pojišťovny
Foto: dodavatel TZ - Sládek
Popisek: léky

Možná vás minula informace, že ze zákona máte možnost změnit zdravotní pojišťovnu jednou za dvanáct měsíců s tím, že možnost podání přihlášek je do 30. června s  platností přestupu od 1. ledna následujícího roku. Možná je na čase jednat, ať nemusíte čekat o rok déle.

Zdravotní pojištění je, ač si to často neuvědomujeme, součástí našeho každodenního života. Avšak až překvapující počet obyvatel vůbec nehodnotí kvalitu své zdravotní pojišťovny z hlediska ekonomické stability nebo čeho by mohli využívat a jak s nabízenými výhodami nakládat. Na co se tedy zaměřit, hodnotíme-li jednotlivé zdravotní pojišťovny?

Tradice na trhu

Nespornou výhodou jsou pojišťovny, které mají tradici na trhu a mají dobrou pověst u lékařů a u zdravotnických zařízení. Zkušenosti a profesionální přístup většinou , že co je psáno, to je dáno a nikde nejsou žádné skryté podmínky a kličky.

Přístup

Další věcí, na kterou doporučujeme se zaměřit, je jak pojišťovny přistupují k rodině jako celku. Pokud máte potomky nebo je očekáváte, je třeba přemýšlet dopředu. Zjistěte si, jaké bonusy nabízí pojišťovna pro děti a pro těhotné matky. „Moje pojišťovna nabízí příspěvky pro kojící matky, což mi přijde skvělé. Ukazují tím, že podporují rozhodnutí mít rodinu a jsou připraveni nabídnout pomoc v tak často diskutované otázce.“ Zmiňuje se o jedné z výhod klientka Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra Adéla Tinhoferová. U této pojišťovny pak dále najdete slevy a zvýhodnění, z nichž můžeme zmínit např. výhodné cestovní pojištění.

Dostupnost

Dalším důležitým faktorem je, v jak dostupné vzdálenosti se od vás nachází pracoviště pojišťovny či zda nabízí své služby a poradenství online. Pokud patříte mezi ty, kteří dělají vše na poslední chvíli a budou otálet i s případným přestupem, určitě oceníte, pokud vše budete moci udělat z pohodlí domova. ZP MV ČR, o které jsme se zmiňovali, nabízí online formulář nejen pro přestup, ale bez osobního kontaktu můžete sjednávat i cestovní pojištění.

Možná si říkáte, že jste dosud neměli žádné zdravotní problémy a nikdy jste nic nemuseli s podobnou institucí řešit. Myslete však na budoucnost, vezměte v potaz důležitost kvalitního zdravotního pojištění při ošetření u lékaře nejen vás, ale celé vaší rodiny a nepodceňujte výběr zdravotní pojišťovny.

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaB

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …