Na léčení drogově závislých nejsou peníze, varuje Sananim

25.05.2010 14:19

Protidrogová centra dostávají na svou činnost stále méně peněz. Upozornila na to předsedkyně správní rady Sananimu Martina Těmínová.

Na léčení drogově závislých nejsou peníze, varuje Sananim

Občanské sdružení Sananim v České republice provozuje 11 zařízení, v nichž poskytuje služby nejen léčebné, ale i preventivní. V Česku působí již 20 let. Právě dnes si připomíná výročí svého vzniku. V posledních letech se ale středisko potýká s tím, že výrazně klesají finanční prostředky na zajištění těchto služeb.

„To znamená, že dochází k omezování služeb a není možno garantovat, že ty služby budou poskytnuty každému, kdo je bude potřebovat. Jako velmi rizikové ale vnímáme, že nejsou peníze ani na program Ochrany veřejného zdraví, což je program pro ty klienty, kde se zamezuje předcházení infekčních nemocí jako je HIV a hepatitidy," varovala v Ozvěnách dne Radiožurnálu předsedkyně správní rady Sananimu Martina Těmínová. Podle ní se snižují příspěvky od státu.

Rada vlády dává o 26 procent méně

„Významní donoři, jako je Rada vlády pro koordinaci protidrogové problematiky a ministerstvo zdravotnictví, v letošním roce zaznamenali velmi výrazný pokles. U rady vlády se tyto prostředky od roku 2006 snížily například u Rady vlády o 26 procent," vysvětlila Těmínová.

„Hlavní město Praha se ale zaručilo, že v letošním roce ty finanční prostředky budou stejné, ale od státu finanční prostředky klesají," doplnila Těmínová.

Na zajištění sítě nejsou peníze., Dochází k omezování služebn  anenbí garantováno, že ty služby budou poskytovány každému, kdo to bvude potřebovat. Jkao rozijkové vnímáme potřebuje. Ochrany veřejného zdraví, což je program por klienty, která zamezují předcháze infekčních HIV a hepatitidy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…