Návrh z ODS: Po volbách si necháme výhody. Přeci kolegové neskončí na dlažbě

08.12.2012 6:51

Poslanci přemýšlejí, jak si co nejdelší dobu udržet své výhody. Pokud dojde k rozpuštění sněmovny, tak by měli zákonodárci nárok ještě dva měsíce užívat služební vozy i svou kancelář. Plat by měli dostávat i asistenti poslanců. Informuje o tom sobotní Právo.

Návrh z ODS: Po volbách si necháme výhody. Přeci kolegové neskončí na dlažbě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedání sněmovny

S návrhem přišel poslanec Vladislav Vilímec z ODS.  „Když předčasně skončí Sněmovna, asistenti se ze dne na den ocitnou na dlažbě,“ tvrdí zákonodárce. Podle Vilímce má jít o obdobu výpovědní lhůty zaměstnanců.

Na služební octavie mají podle zákona nárok např. předsedové výborů, klubů a stálých delegací. Na kancelář pak poslanci dostávají částku v rozmezí od devíti do sedmadvaceti tisíc korun. Platy asistentů činí 35 800 korun.

Zdanění náhrad musí zůstat zachováno, trvá na svém Kalousek

Největší podporu napříč politickým spektrem si však získal nápad opět zrušit zdanění poslaneckých náhrad, které před dvěma lety prosadil ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09). Zastánci tohoto nápadu prohlašují, že tím sněmovna jako celek ušetří nemalé prostředky. Proti takové argumentaci se ale staví právě Kalousek, který trvá na zachování zdanění náhrad.

„Je to pokrytecký argument, který není hodný rozpočtového výboru,“ prohlásil. Zopakoval, že náhrady jsou příjmem, a tudíž musí podléhat dani.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…