Nečas plánuje dávky za školní docházku. A také policisty do problémových míst

09.09.2011 18:14

Premiér Petr Nečas na setkání se starosty nastínil možná řešení podobných problémů, jako jsou nyní na severu Čech. Do míst s vyšší kriminalitou by poslal víc policistů a lidi, kteří opakovaně páchají přestupky, by trestal přísněji než nyní, uvedl to server iDnes.cz.

Nečas plánuje dávky za školní docházku. A také policisty do problémových míst

Podle premiéra Petra Nečase (ODS) je totiž v současné době prioritou zajištění bezpečnosti a veřejného pořádku hlavně v problematických regionech.

"Tedy kvalitní práce policie a kde je to nezbytné, například v místech, kde se skokově zvýšila kriminalita, tak navýšit počty policistů," prohlásil Nečas.

Vedení policie by s takovým postupem prý mělo už předem počítat při plánování tabulkových míst. Navíc premiér dodal, že policejní posily na severu Čech zůstanou tak dlouho, jak bude potřeba. S penězi ani nedostatkem lidí prý problémy nejsou.

Bičem na rodiče, kteří žijí na úkor státu, ale odmítají své děti posílat do škol, vytvořila vláda opatření, podle kterého by sociální dávky měly být vázané na školní docházku.

Premiér a předseda ODS Nečas by také rád viděl centrální registr přestupků evidující nepoučitelné potížisty, kteří přestupky páchají opakovaně.

SLEDUJEME téma: ROMOVÉ a ŠLUKNOVSKO

"Na takových lidech nelze ani vymáhat pokuty a státu se jen vysmívají," řekl předseda vlády. Potvrdil také, že podpoří myšlenku, aby opakované přestupky mohly být posuzovány jako trestný čin, za který by šlo ukládat alternativní tresty.

"Jedním z alternativních trestů by například mohlo být omezení pohybu ve večerních hodinách," uvedl pro server iDnes.cz primátor Kladna a předseda Svazu měst a obcí Dan Jiránek. Upozornil dále na to, že podobnou problematiku nelze však spojovat jen s Romy. V mnoha obcích se potýkají s podobnými případy například v souvislosti s problematickými zahraničními dělníky na ubytovnách.

Čtěte také:
Sever Čech demonstruje proti Romům. Ve Varnsdorfu zatčen aktivista

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe, olb

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…