Nečasova vláda stála exministra Pecinu koňak. Do roka nepadla

29.08.2011 8:18

Vláda premiéra Petra Nečase (ODS) se stále drží. To exministr vnitra Martin Pecina (ČSSD) nečekal a před půl rokem si dokonce vsadil na její pád. Sázku prohrál. "Byl jsem naprosto přesvědčen, že vláda padne," svěřil se ParlamentnímListům.cz. Výhru přišel účastníkovi sázky předat přímo do redakce.

Nečasova vláda stála exministra Pecinu koňak. Do roka nepadla
Foto: Hans Štembera
Popisek: L.X.Veselý vyhrál nad Martinem Pecinou lahev koňaku

Mezi nejčastější předměty sázek patří v Česku ty, které se týkají sportovních výsledků. Lidé se ale vsází o ledacos, třeba pikantnosti typu počasí nebo dat úmrtí různých celebrit.

Království za koňak

Kuriózní předmět sázky si zvolil i exministr dopravy Martin Pecina (ČSSD). S moderátorem Lubošem Xaverem Veselým se v lednu v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz vsadil o to, že vláda premiéra Petra Nečase (ODS) do prázdnin padne. Sázku ale prohrál. A výherci tak musel podle dohody předat láhev luxusního koňaku.

Více o Martinu Pecinovi najdete ZDE

Prošla Kočí, projde vše

Více než prohra jej ale mrzí, že se vláda stále drží. To prý ani v nejmenším nečekal.  "Byl jsem naprosto přesvědčen, že vláda padne, jestli prošly kauzy typu nahrávky Kočí, projde už všechno. Nic horšího už snad ani přijít nemůže," sdělil ParlamentnímListům.cz Pecina, který přišel předat koňak přímo do redakce.

Ač sám politickou scénu sleduje, o návratu do ní neuvažuje. "Říká se: nikdy neříkej nikdy, ale tuto možnost teď opravdu nevidím reálně," dodal někdejší šéf vnitra a exposlanec. Ten se nyní realizuje jako šéf soukromé firmy. A je spokojen.

Byznys je spravedlivý. Politika ne

"Byznys mi připadá spravedlivější než politika. Nespravedlnost je to, co jsem v politice nerozchodil, byznys je férovější. Když se férově chováte k lidem, ocení to, v politice ne," vyjádřil svou skepsi nad prací politika Pecina.

"Mám dobrou práci, dobré místo, člověk by neměl měnit práci každý rok," dodal s tím, že se v pozici šéfa firmy může realizovat více než v politice. Totéž se ale nedá říct o exšéfu ČSSD Jiřím Paroubkovi. Ten nedávno oznámil, že ze současné ČSNS hodlá vybudovat novou stranu.

Pecina udělal kšeft. Nečase vymění za koňak 

Podle Peciny nejde o nic překvapivého. Paroubek prý z politiky zřejmě jen tak nezmizí. "Dělat řadového poslance mu zjevně nestačí, chtěl by nějaké straně šéfovat, v ČSSD to má asi neprůchodné, tak zkouší jinde," uvedl. 

Pecina i Svoboda drží slovo. Jedni z mála

Exministr dopravy není jediný, kdo se rád sází. Je však jedním z mála, kdo na sázku nezapomíná. "Vsadil jsem se už s mnoha politika, ale jen pan Pecina a Cyril Svoboda se ozvali, že sázku prohráli," pochválil si disciplinovanost zmíněných pánů moderátor L. X. Veselý. On sám má sázení jako koníček. Nejčastěji ale prohrává.

Máte možnost ptát se i dalších politiků, Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Dále čtěte:

Pecina končí ve sněmovně, láká ho byznys

Poslanec Pecina končí. A Rath přemýšlí: Asi ho zaměstnal Bárta

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …