Nechuť až za hrob. Grebeníček a další odmítli vzdát úctu Havlovi

21.12.2011 7:18

Čtyři poslanci KSČM v čele s místopředsedou strany Stanislavem Grospičem a zastánkyní tvrdé linie u komunistů Martou Semelovou včera odmítli vzdát poctu zesnulému Václavu Havlovi na jednání Poslanecké sněmovny. Prý je to proti jejich přesvědčení, a kdyby mu poctu přesto vzdali, bylo by to pokrytecké.

Nechuť až za hrob. Grebeníček a další odmítli vzdát úctu Havlovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marta Semelová z KSČM na Olšanských hřbitovech

Místopředseda komunistů Stanislav Grospič byl jedním ze čtyř poslanců, kteří na včerejším jednání Poslanecké sněmovny odmítli vzdát poctu Václavu Havlovi. Svůj postoj oznámili předem na jednání klubu KSČM. Když jejich kolegové poctu vzdávali, čtveřice protestujících v sále chyběla. Informuje o tom server Novinky.cz.

Komunisté odjedou domů

„Řekli nám, že se nezúčastní, že k tomu mají své osobní důvody, které jsou nepřekonatelné. Dodali, že zúčastnit se by proto bylo pokrytecké,“ popsal v úterý novinářům jednání klubu jeden z poslanců KSČM. Spolu s Grospičem se piety odmítli zúčastnit Pavel Hojda, Miroslav Grebeníček a šéfka pražských komunistů Marta Semelová.

Klub KSČM vzal stanovisku čtveřice na vědomí. Prý nemá páky k tomu, aby je k účasti na pietním aktu přiměl. Za zmínku stojí, že komunisté účast nekontrolovali, je tedy možné, že se jich vzpomínkového momentu zúčastnilo ještě méně.

Vše k tématu skon Václava Havla

Podobná situace hrozí také na dnešním setkání ve Vladislavském sále, kam bude dnes převezena rakev prvního polistopadového prezidenta. Při této příležitosti promluví prezident Václav Klaus. Mnozí komunisté ale jeho slova nejspíš neuslyší. Prý odjedou domů. Skutečný počet poslanců KSČM, kteří nakonec do Vladislavského sálu dorazí, tak ukáže až oko kamer.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …