Někteří lidé se s Havlovým letištěm nikdy nesmíří, říká Fenič

20.11.2012 18:56

Režisér a filmový producent Fero Fenič byl první, kdo přišel s peticí na přejmenování ruzyňského letiště na Letiště Václava Havla. Doteď mu kvůli tomu chodí nazlobené e-maily. Někteří lidé se s tím podle něj nesmíří nikdy.

Někteří lidé se s Havlovým letištěm nikdy nesmíří, říká Fenič
Foto: Hans Štembera
Popisek: K výročí 76. Havlových nedožitých narozenin se pražské ruzyňské letiště přejmenovalo na Václav Havel airport Prague

„Bylo období, kdy jsem s tím nápadem přišel, tak těch odpovědí byly desítky, dokonce stovky,“ vzpomínal Fero Fenič v Impulsech Václava Moravce. Nyní mu stále chodí kolem jednoho, dvou e-mailů denně, které se k Letišti Václava Havla vztahují.

„Je v této naší zemi část lidí, která se asi už nikdy s tím nesmíří,“ míní Fenič. Nenávistné dopisy snášel prý bez větších traumat. „Jsem na to zvyklý, že musím někdy reagovat na názory lidí na moji tvorbu nebo mého studia,“ vysvětloval v pořadu. Dotkly se ho však zprávy, které se nějak osobně týkaly jeho blízkých.

Fenič je znám i jako producent, stál například za satirickým pořadem Česká soda. Ta však už nyní neběží. „Pro politickou satiru je velmi dobré zázemí, ale chybí asi spojující prvek. Osoba, která by to zázemí soustředila na sebe,“ říká.

Námětů na satiru by tu totiž bylo podle Feniče dost. A občas se i děje, byť spíše na sociálních sítích. Nedávno například k incidentu v Chrastavě, kde byl airsoftovou kuličkovou pistolí postřelen Václav Klaus. „Jaký prezident, takový atentát,“ zacitoval socioložku Jiřinu Šiklovou Fero Fenič.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…