Němcová pro Radiožurnál: Ať se ministři TOP 09 vrátí na jednání vlády

23.08.2011 11:55

Grémium ODS se podle místopředsedkyně strany Miroslavy Němcové shodlo na tom, že by se ministři za TOP 09 měli vrátit na jednání vlády. Němcová je toho názoru, že je kauza okolo výroků Ladislava Bátory zbytečně vyhrocená. „Vládní kabinet by prý měl projednávat klíčové reformy, ne osobní spory,“ řekla Němcová pro Český rozhlas.

Němcová pro Radiožurnál: Ať se ministři TOP 09 vrátí na jednání vlády
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Předsedkyně sněmovny a první místopředsedkyně ODS Miroslava Němcová

Personální ředitel ministerstva školství Ladislav Bátora urazil svými výroky na sociálních sítích předsedu TOP 09 Karla Schwarzenberga. Ministři TOP 09 se proto na protest nezúčastňují jednání vlády a žádají ministra školství Josefa Dobeše, aby Bátoru odvolal. Dobeš ale za Bátorou stojí, přestože uznal jeho výroky za nešťastné.

Napsali jsme k tématu Ladislav Bátora

Odvolání Bátory by přívítala i první místopředsedkyně ODS Miroslava Němcová. S bojkotem vlády ze strany TOP 09 však nesouhlasí. Podle ní není důvod pro nepřítomnost TOP 09 na jednáních vlády relevantní.

"Já myslím, že ministři jsou si vědomi toho, že prázdniny skončily a že vláda musí pracovat. Není možné, aby kvůli takové šarvátce se nezúčastňovali jednání vlády, která má za úkol projednávat klíčové reformy," řekla pro Radiožurnál Němcová.

"Ve chvíli, kdy je tady hrozba ekonomická, kterou vidíme kolme nás, a kdy vláda potřebuje prosadit reformy, a bude se projednávat i státní rozpočet, tak zahrávat si z pozicí vlády je velmi riskantní," uvedla Němcová později i pro Českou televizi.

ODS jako celek pak po jednání svého grémia zveřejnila varovné prohlášení.

"Grémium ODS konstatuje, že pokud některý z koaličních partnerů chce opustit vládní koalici, měl by tak učinit čestně a přímo a nehledat jakékoli nedůstojné záminky," uvedlo pak vedení nejsilnější koaliční strany na svém webu.

Celé prohlášení ODS ZDE

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…