Nezabiješ, připomněl pochod proti potratům

25.03.2012 13:28

Sobotní Pochod pro život podpořila také konzervativní pravicová Akce D.O.S.T. Asi stovka jejích příznivců se sešla na pražském Staroměstském náměstí. Podle šéfa sdružení Michala Semína za velkým množstvím provedených potratů stojí především lidské sobectví.

Nezabiješ, připomněl pochod proti potratům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kojenec

Tradiční pochod, kterého se podle odhadů zúčastnilo okolo dvanácti set lidí, vyrazil od pražského kostela sv. Jiljí, kde se předtím konala mše pražského arcibiskupa Dominika Duky, a rozešel se na Václavském náměstí.

Podle Semína jsou umělé potraty, kterých se u nás každý rok provede okolo 24 tisíc, jen špičkou ledovce širšího problému. „Tam, kde je potrat k mání jako houska na krámě, tam se ztrácí i všeobecně vnímaná hodnota věrného manželského soužití a rodiny, která je víc než jen numerickým součtem jejích členů. Absencí ochoty k službě a sebedarování však trpí nejen rodina, ale společnost jako celek,“ řekl.

Ať nás EU vyloučí, truchlit nebudeme

„Je tu tlak z EU na prosazování nesmyslných zákonů a opatření, podkopávajících stabilitu rodinného života a privilegované postavení klasické rodiny ve společnosti – povinné kvóty v zastoupení žen ve veřejné a nově i soukromé podnikatelské sféře, podpora homosexualismu, ideologie genderu apod. Ale co nám tak strašného hrozí, když se těmito pokyny odmítneme řídit? Kdyby nás snad za to chtěli z Evropské socialistické dluhové unie vyloučit, no řekněte, byl by to pro nás důvod k truchlení?“ ironizoval Semín.

„Český národ může vyhlížet časy budoucí jen tehdy, bude-li si trvale a účinně vědom své vlastní důstojnosti a přivede-li i svoji politickou reprezentaci k tomu, aby dbala do lidského srdce vloženého příkazu ‚Nezabiješ‘, aby se manželství a rodina staly hlavním vodítkem při koncipování a praktickém provádění sociální a důchodové reformy."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …