Nový terč divácké nenávisti? Zuzana Bubílková

08.10.2010 22:31

Novinářka, publicistka a moderátorka Zuzana Bubílková působí v současnosti na televizi Barrandov, kde slaví úspěchy se svým pořadem Politická střelnice. I přesto, že jde velmi o zkušenou matadorku našich obrazovek, nedá mnohým divákům spát její vystupování.

Nový terč divácké nenávisti? Zuzana Bubílková

"Když působila ještě na Nově s Miloslavem Šimkem, vždy šlo o abnormálně sledovanou záležitost. Negativní stránka věci byla snad jen ta, kolik stížností ze strany politiků na pořad Politické harašení chodilo," potvrdil redakci jeden z tehdy nejvýše postavených mužů televize Nova.

Zábavný televizní pořad Politické harašení vysílala Nova mezi lety 2000 a 2004 jako přímé pokračování oblíbené show S politiky netančím, který Bubílková se Šimkem připravovala pro veřejnoprávní ČT.



Od roku 2009 se Bubílková objevuje na televizi Barrandov se satirickou Politickou střelnicí. Jak ParlamentnímListům.cz potvrdil ředitel vlastní tvorby a marketingové komunikace Janis Sidovský: "Politická střelnice je jedním z nejúspěšnějších pořadů od začátku vysílání TV Barrandov. Ukázalo se, že Zuzana Bubílková má silnou diváckou základnu, která s ní jde na každou stanici, kde právě paní Bubílková účinkuje."

Za každé křivé slovo deset pozitivních

Jenže právě někteří z diváků na moderátorku útočí tak silně, že to vyvolalo nezvyklou vlnu odporu. "Zastaňte se jí, vždyť ona dělá jako jediná něco, co upozorňuje na ty miliardové tunely v naší zemi!" uvedla na sociální síti Facebook fanynka pořadu Kateřina S. Co měla na mysli? Některé z názorů, které lze najít jak na oficiálních stránkách pořadu, tak na internetu, uvádíme.

"Trapný pořad," napsal Dan. "Kdyby hloupost nadnášela, tak se budete vznášet jako holubička! Přestože jsem na to narazila pouhou náhodou, a sledovala pouze chvíli, děkuji pánu Bohu, že programů je na výběr více, natož abych to musela platit!!! Jedna dobrá a upřímně míněná rada pro pí. Bubílkovou," zmínila Jana Dlouhá. "Jste to vy, co hlásila v ČT za komančů zprávy, nebo se mýlím, a s někým si vás pletu?" zjišťoval anonym. "Já mít tu fotku u postele, nejspíš nikdy strachy neusnu..." poznamenal další anonym. Bezejmenných reakcí však bylo víc. "Vypadá jako reklama na hlad," "Katastrofa," "Už toho bylo snad dost!" "Měla byste mít sama soudnost - je to trapné, co předvádíte." "Váš pořad se dostal na úroveň nenávistných štěků," "Paní Bubílková je špice? HAHA."

"Paní Bubílková, Váš pořad upadá stále na nižší úroveň a dívat se k tomu ještě na váš nenávistný škleb už moc lidí nebaví, občas pořad na chvíli zapnu, ale vždy se opět přesvědčím o nízké úrovni, která spočívá pouze ve vašich nenávistných štěcích a ještě k tomu ten váš obličej čarodějnice... to se nedá," uvedl jiný z anonymních pisatelů. "Že vás to ještě baví, u nás jste s veškerou upřímností odpadlík, který na to nemá. Proč se ztrapňujete, peníze se dají vydělat i jinak. Je mi vás líto," dodává další divák.



Ale právě po těchto slovech nastal překvapivý zvrat. Bubílkové se velmi mnoho diváků a pisatelů zastalo. "Nikdo tě nenutí, aby ses na Střelnici díval. Pokud se raději bavíš tím, že někdo někomu na hlavu narazí hrnec, najdi si pořad pro lidi s nižším IQ - na tvou hlavu by zřejmě padl hrnek od čaje," hájila kritiku Bubílkové vzhledu jedna z divaček. 

"Paní Bubílková, jsem Váš fanda, děláte to dobře," zní další ohlasná reakce. "Nechte tu Zuzku na pokoji. Je přece hezkou nostalgickou vzpomínkou na pana Šimka," "Tak krásné ženě fandím již spoustu let, má jiskru a hýří vtipy, u kterých se vždy zasměji, neboť jsou trefné. Zuzano, moc Vám fandím a vězte, že budu fandit i nadále."

Stanice je spokojená

Politickou střelnici na Barrandově sleduje podle slov vedení stanice pravidelně 150 - 200 tisíc diváků. Pro srovnání - podle dat, které mají ParlamentníListy.cz k dispozici, například 168 hodin, veřejnoprávní pořad, který se do politiků také trefuje, sleduje kolem 350 tisíc diváků.

A to, že Bubílková táhne, lze doložit i posledními několika hosty ve studiu - 3. října to byl Bohuslav Svoboda, 26. září pak Jiří Dienstbier, 19. září Markéta Reedová a 12. září Jan Gazdík (archiv k nalezení ZDE). "Zájem politiků o účast je natolik vysoký, že si můžeme účinkující vybírat," potvrdil redakci Sidovský.

"Pořad a moderátorka má své skalní zastánce. Přeci jen má za sebou letitou kariéru na Nově při sledovanosti milionu diváků. Jde také o věkovou strukturu divácké obce a podobně. V každém případě je i na TV Barrandov pořad divácky úspěšný. Byť se řadí jednoznačně k zábavným pořadům, pro jejichž hodnocení platí jiná pravidla než pro zpravodajské a publicistické formáty," sdělil v souvislosti s odpůrci i obhájci Bubílkové mediální expert a bývalý generální ředitel společnosti Ringier Tomáš Böhm.

Foto: Repro TV Barrandov

Televize a politika:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…