ODS nasadí do voleb „svatou čtveřici“

22.08.2012 17:40

VÍME PRVNÍ Podle informací ParlamentníchListů.cz využijí občanští demokraté v podzimních volbách pro celostátní kampaň čtyři známé tváře strany.

ODS nasadí do voleb „svatou čtveřici“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas hovoří ke spolustraníkům

Mělo by se jednat o premiéra a předsedu strany Petra Nečase, první místopředsedkyni ODS a předsedkyni Poslanecké sněmovny Miroslavu Němcovou, prvního místopředsedu Senátu a kandidáta ODS na funkci prezidenta republiky Přemysla Sobotku a pražského primátora a předsedu pražské ODS Bohuslava Svobodu.

Svoboda jako volební trhák

„Při celostátní kampani ODS v podzimních volbách bude na billboardech po celé republice logicky předseda strany a premiér Petr Nečas, dále populární a u veřejnosti důvěryhodná Miroslava Němcová. Pak ještě kandidát na prezidenta Přemysl Sobotka a náš de facto jediný politik v postavení hejtmana, který je navíc mediálně přijatelný, Bohuslav Svoboda,“ řekl ParlamentnímListům.cz vysoce postavený člen ODS.

Například již v uplynulých komunálních volbách do zastupitelstva hlavního města Prahy byli společně na billboardech premiér Petr Nečas a volební lídr ODS v Praze Bohuslav Svoboda, v minulosti zase při volbách do europarlamentu tehdejší předseda strany Mirek Topolánek a šéf kandidátky Jan Zahradil.

Svoboda na billboardech je dost logickým krokem, protože má, minimálně mediální, pověst bojovníka proti korupci a i pražská TOP 09 je z něho nervózní, že strhává veškerou pozitivní publicitu na svou stranu. Němcová se zase v průzkumech popularity z politiků ODS pohybuje na nejvyšších příčkách. Umístění předsedy strany i kandidáta na prezidenta má také svou logiku.

80 milionů na kampaň

Šéf volebního štábu ODS Pavel Drobil nedávno v rozhovoru pro Právo uvedl, že kampaň ODS bude mít výraznou celostátní linku a také regionální linku. „Ta by měla odrážet, jak naši kolegové v třinácti krajích vnímají působení krajské vlády. Ať už jsou to koalice sociální demokracie s komunisty či s jinými stranami (ve čtyřech krajích je koalice ČSSD s ODS – pozn. red.). Co se týče té celostátní linky, měla by zdůrazňovat to, že míra odpovědnosti, jakou budou uplatňovat krajské vlády ve vztahu ke svým financím, bude potom odpovídat prosperitě toho kterého regionu,“ řekl v rozhovoru Drobil.

Ten také odhaduje, že na podzimní volby ODS dá maximálně 80 miliónů korun. Právo upozornilo též, že ve srovnání s tím, co občanští demokraté utratili v krajských a senátních volbách před čtyřmi lety, je to velký pokles. ODS totiž podle svého účetnictví utratila v roce 2008 za kampaň astronomických 320 miliónů korun. Přitom před volbami strana očekávala, že vydá jen 60 miliónů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…