ODS ztrácí. Má jen antikomunismus a škrtformy, konstatuje VašeVěc.cz

19.11.2011 14:27

Rituální vykrvení ODS, to jsou slova Martina Doktora, který stranu opustil po jmenování Martina Kuby ministrem průmyslu a obchodu. A nyní si je vypůjčil Petr Duchoslav na webu Jiřího Paroubka VašeVěc.cz, aby se do ODS pořádně pustil.

ODS ztrácí. Má jen antikomunismus a škrtformy, konstatuje VašeVěc.cz
Foto: red
Popisek: Logo ODS

Podle Duchoslava ukázal premiér Petr Nečas jmenováním Kuby fakt, že je pouhou loutkou v rukou mocnějších. Kubu totiž dříve kritizoval. „Takové názorové ,,odklonění", pokud bych si měl vypůjčit slova M. Kocourka, ovšem mohou ODS přivést v dohledné době k záhubě a postupné sebedestrukci,“ píše Duchoslav.

Politicko-ekonomický marasmus

„V programovém ohledu zbyla z původních ideálů ODS jen tradiční antikomunistická karta, jinak je v této oblasti ,,vyjedeno". Strana za 20 let své existence na tuzemské politické scéně ztratila opinion - leadery, možná i někteří straníci pochopili, že aplikace neoliberálního pojetí ekonomiky ve světovém měřítku nás právě dostala do krize, v níž se právě nacházíme,“ myslí si autor.

Zároveň k propadu preferencí připočítává existenci TOP 09 a prosazování „škrtforem“. „Příští parlamentní volby mohou pro ODS znamenat důležitý zlom, ba i existenční. Voliči se v dnešním politicko-ekonomickém marasmu začínají přiklánět k jistotě, kterou jim může dát pouze strana důsledně hájící zájmy občanů, programově se neodchylující od svých minulých a současných závazků a ve svých proklamacích důsledně konzistentní,“ tvrdí Duchoslav na webu VašeVěc.cz.

Psali jsme:
Ministr Kuba: Lidé jako pan Doktor mají na hlavách víc másla než ti, které za kmotry označují
Doktor tepe Nečase: Skončíš špatně. Kuba tě podřízne
Šok a úžas. ODS se vzpamatovává z odchodu svého Doktora

reklama

autor: joh

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…